11. maj 2019 ob 22:00
1. maj 1970 ob 00:00

Alternativna godba: Punčke/Hr+ Jinho Jinza/Slo

Sobota, 11.5.2019
MIKKov klubski prostor
22.00
Vstopnina 5€
Vstopnice v prodaji v MIKKovi kavarni
________________________
Punčke (Hr)

→”Po 12 letih je čas, da se poslovimo od Punčk. Predstavljamo zadnje datume, po katerih bomo vsaj zaenkrat nehali igrati – iz preprostega razloga; Lucija se seli na drugi konec sveta. Naša celotna pot je bila genijalna, tako da bodite z nami tudi te zadnje mesece, saj bo to zadnja priložnost da nas slišite v živo, in ne bo vam žal. Zelo nam je težko, ampak ljubimo vas ter se vam zahvaljujemo na podpori” sporočajo Punčke.

https://www.youtube.com/watch?v=gps5OTa95dw

Evropska turneja bo Punčke v dveh mesecih popeljala po 14 nastopih. Koncertna serija se prične 12. aprila v Slovenski Bistrici ob Sotli, dan kasneje v Rijeki, 19. aprila v Šibeniku, zaključujejo pa 30. aprila v Ljubljani. Prvi dan maja je skupina v Münchnu, 3. maja v Karlsruheju in dan kasneje v Amsterdamu. 6. maja se bend vrne v Hamburg, 7. maja nastopajo v Berlinu in 9. v Leipzigu. Punčke prihajajo 11. maja v MIKK v Mursko Soboto in 18. maja na Festival Zagreb Beer Fest, 15. junija nastopajo v Kaštelah in 21. junija v Škofji Loki.

Punčke so nastopale na EXITu, Szigetu, Terraneu, bile predskupina Queens Of The Stone Age, za njimi pa je velika evropska in azijska turneja.

https://www.youtube.com/watch?v=sC4iWAEFcso

❗️Definitivno KONCERT MESECA..
_______________________
Jinho Jinza (Slo)

→ Glasba temelji po ritmu in strukturi na klasičnem bluesu, kar se mogoče zaradi “mladostniške” naivnosti malo zabriše v končnem izdelku.

Glasba je čustvo. In hrup tudi.

V leto 2018 založba God Bless This Mess vstopila z dolgom iz lanskega leta, saj so izdali težko pričakovani prvenec “TODAY – ’cause the devil told me so”.

Jinho Jinza je kombo prekaljenih muzičistov, ki imajo respektabilne glasbene projekte za sabo in glede na prvi zvočni izdelek Jinho Jinze tudi pred sabo. Soboški trio Jinho Jinza so Samo Ismajlović, ki je brusil kitaro pri eksperimentalnih Automassage, Janis Salnajs, ki je basiral pri noise rockerjih Manul ter kot zadnji pridruženi član, Matej Šavel, ki je bobnal pri kultnih Psycho-Path. O glasbeni zapuščini vseh članov nima smisla razpredati, ker vsaj 20 let delovanja vsakega izmed njih daje dovolj materiala za intenzivno poslušanje in uživanje v glasbenih dosežkih.

Kljub respektabilni vlogi na alter glasbeni sceni, predstavljajo Jinho Jinza povsem nov začetek, ki povezuje polpreteklo zgodovino glasbenega udejstvovanja in posledično prinaša zrelost na eni strani ter mladostniško razigranost na drugi strani. Že prvi komad, preprosto naslovljen “Blues”, furiozno odpira album in v svojem imenu zajame izvor njihove glasbe, ki temelji po ritmu in strukturi na klasičnem bluesu, nadgrajenem z novodobnimi glasbenimi praksami v domeni hrupnega rocka. Tudi če je naslednji komad “Mountain top” za trenutek počasnejši, že v naslednjem hudičevo dobrem “Devil” in nagruvanem “Runaway trains on fire” razmetavajo garažni blues po zvočnikih. Odsrednji del albuma zavzema najdaljša skladba “Love Sick”, nekakšen post doomerski stoner, da bi takoj zatem sledil najhitrejši in najkrajši komad garažnega rocka na albumu “Slow control”, s katerim se bend ne ustavi do konca albuma.

https://jinhojinza.bandcamp.com
https://www.facebook.com/Jinho-Jinza-874693409286406
https://jinhojinza.com
https://www.youtube.com/channel/UC0myHNO4Iv7RzQoKKQ4RyEw

____________________________
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo

Trubarjev drevored 4, Murska Sobota, Slovenija