28. maj 2021 ob 21:00

Alter(netna) godba: 3:rma

Petek, 28. maj 2021
Ob 21.00
Spletni prenost koncerta
preko MIKKovega Facebooka
______________
ɜ:rma je kantavtorski projekt kitaristke Urška Supej in vokalistke Maše But. Projekt, ki gradi most med glasbo in poezijo, katerih avtorici sta Urška in Maša, plava v standardnih jazzovskih, pop ter folk vodah, ter se dotika tematik kot so feminizem, brezizhodna razmerja, vera, … glasbenici iščeta inspiracijo v glasbenikih kot so Bob Dylan, Laura Marling, Leonard Cohen… pesnicah kot so Edna Saint Vincent, ter zapisih kot so The Second Sex….
Projekt predstavlja kontrast med spevnimi melodijami in težkimi tematikami, kot življenjski kontrast med idealom in realnostjo. Avtorici želita na tak način, skozi lepo in poslušljivo glasbo, spodbuditi razmišljanje o temah in problemih, ki jih ljudje prepogosto preslišimo in spregledamo.
Skladba Country Club at Five, ki je nastala karanteno, je bila izbrana za najboljšo skladbo na natečaju Kluba ptujskih študentov ‘Ostani doma, tvoj song naj igra’.
Maša But je uspešno končala šolanje iz flavte na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, kjer se je začela izobraževati na področju petja pri profesorici Ani Bezjak. Lansko leto je zaključila s študijem na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu, kjer je obiskovala jazz petje pri profesorici Caroline De Rooij. Sodeluje v različnih jazz in pop zasedbah (Wckd Nation, Vudlenderji…), pri raznih projektih, prav tako pa se tudi redno udeležuje mednarodnih delavnic svetovno priznanih profesorjic in profesorjev.
Urška Supej je štiriindvajsetletna kitaristka iz Maribora. Svojo glasbeno pot je začela pri profesorici klasične kitare Kristini Marjanovič in nadaljevala pri profesorju Stane Hebarju na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj. Po zaključeni Prvi gimnaziji Maribor je začela obiskovati program jazz kitare Koroškega deželnega konservatorija v Celovcu pri profesorju Agostino Di Giorgiu. Urška redno sodeluje z različnimi jazz in pop zasedbami ter se izobražuje na mednarodnih delavnicah. Trenutno vodi svoje avtorski projekte Urška Supej Kvartet, Lullabies for Daydreamers in Rumejts (s katerim je zmagala na tekmovanju Radia SI ’35 years for you’).
________
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija