8. november 2022 ob 19:00
9. november 2022 ob 19:00

CHARLIE CHAPLIN: VELIKI DIKTATOR, SNG DRAMA LJUBLJANA

TOREK, 8. NOVEMBER 2022, OB 19.00 – ABONMA DRAMA/KOMEDIJA in izven
SREDA, 9. NOVEMBER 2022, OB 19.00 – ABONMA KOMEDIJA in izven

Režija: Diego de Brea.
Igrajo: Jurij Zrnec, Bojan Emeršič, Zvone Hribar, Boris Mihalj, Matija Rozman, Vojko Zidar, Valter Dragan, Tina Vrbnjak, Eva Jesenovec, Joži Šalej (pianist).

Veliki diktator je najznamenitejši film Britanca Charlieja Chaplina, posnet v Združenih državah Amerike, še preden so se te vojaško udeležile druge svetovne vojne. Zanj je napisal scenarij, ga režiral, produciral in v njem tudi odigral obe glavni vlogi. Tokrat bo glavni vlogi odigral izvrstni Jurij Zrnec.
»Chaplin z Velikim diktatorjem kategorično izjavlja: vsak zametek sistemskega nasilja nad drugim je treba z vsemi močmi obsoditi in brez pomisleka razumeti kot nedemokratičen. Danes, ko smo svobodo zamenjali za varnost, ne izjavljamo več ničesar. Ostajamo v apatični ravnodušnosti. Še vedno prekupčujemo z vrednotami, z vero in ljubeznijo, z domovino in s pravom. Uresničuje se oskrunjenje neoskrunljivega. Mi pa molčimo. Zato se zdi, da je Veliki diktator za današnji čas izjemno hvaležno izbrana tema. Da bi krik postal bolj strašen, solza bolj boleča, smeh bolj sproščajoč in sreča bolj radostna«. Diego de Brea

Predstava traja uro in 55 minut ter nima odmora.

cena vstopnice za izven:
18 evrov – v predprodaji
22 evrov – na dan dogodka

Vabi Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota

Ulica Štefana Kovača 30, Murska Sobota, Slovenija