29. maj 2021 ob 10:00

ČISTILNA AKCIJA “Z VREČKO NA SPREHOD” – SOBOŠKO JEZERO

Društvo kreativne mladine bo v sklopu Evropskega Tedna Mladih pripravilo čistilno akcijo “Z vrečko na sprehod”, kjer se bomo sprehodili okrog Soboškega jezera in ob tem pobirali smeti.
Dobimo se pred objektom, ob 10. uri.
V času “korona krize” smo večkrat pozabili biti aktivni in prevečkrat smo pozabili na okoljevarstvo. Zato smo se mladi kreativci odločili, da pripravimo sprehod okrog soboškega jezera in ob tem naredimo nekaj dobrega za naše okolje. Kreativci bomo poskrbeli za vrečke za smeti, zaščitne rokavice, malico in vodo. Bodi del Evropskega Tedna Mladih in pokaži, da mladi lahko spreminjamo svet in skrbimo za spremembe v lokalni skupnosti!
Cilji dogodka so: skrb za okoljevarstvo s čiščenjem okolice Soboškega jezera, aktivna participacija mladih v lokalnem okolju, mreženje mladih in medgeneracijsko povezovanje, vključevanje lokalne skupnosti in ranljivih ciljnih skupin, skrb za zdravje in dobro počutje ter promocija evropskega tedna mladih.
V sklopu dogodka in same promocije pa boste lahko mladi v starostni kategoriji od 13 do 30 let pridobili tudi informacije o novem programu Erasmus+ in Evropska Solidarnostna Enota.
Dogodek bomo izvedli ob Soboškem jezeru, pri paviljonu EXPANO.
PRIDRUŽI SE NAM IN POVABI PRIJATELJE!