17. julij 2023 ob 09:00

Connected 23: Delavnica digitalne umetnosti za mlade (10-15 let) s Cym-om

MIKK Murska Sobota in Styrian Summer Art
⏰Ponedeljek, 17. julij 2023 – sreda, 19. julij 2023 med 9:00 in 15:00
????MIKKov klubski prostor
‼️Obvezna prijava na info@mikk.si
Kotizacija 30 EUR (malica+pijača)
???????????????????????????????????? ????????: ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????????????????????????????????? ???????? ???????????????????? (????????-???????? ????????????) ???? ????????????-????????
???????????????????????????????????????????? ???????????????????????? – ????????????????????????š???????? ???????????????????????????????????????????????????? ???????? ???????????????????????? ???????? ???????????????????? ???????? ???????????????????????????????? ???????????? ????????. ???????? ????????. ???????????????????????????? ???????????????? ???? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????? ???????????????????????? ???????????????????????? ???????????? ???????????????????????? ???????????????????? ???????????????????????? ???? ???????????????????????????????????????? ???????????????????????? ???????????????????????????? ???? ????????????????????????????????????????.
????????‍????Na delavnici digitalne umetnosti bodo mladi med 10. in 15. letom starosti, imeli priložnost postati pravi umetniki programiranja, medtem ko bodo tri dni razvijali in programiralo lastne ustvarjalne ideje za igre na temo “Skupaj v Evropi” ali “Kako želimo živeti”.
Hkrati bo skupina mladih v avstrijskem Gleisdorfu delala na enakih temah, mladi pa se bodo po tem imeli priložnost srečati preko video klica in si izmenjati izkušnje. Rezultat bo odraz skupnega dela, pri katerem mladi drug drugemu predstavijo svoje države in se drug od drugega učijo ter tako razvijajo izkušnje mirnega sobivanja.
Delavnice bo vodila nizozemska predavateljica umetnosti in programerka Simone von Goenestijn iz Cym-a, ki bo mladim pokazala, kako s programerskim orodjem “Scratch” razviti lastne računalniške igre ter kako svoje projektne ideje predstaviti s pomočjo navidezne resničnosti. Cilj je mlade naučiti osnovnih konceptov programiranja, da bi se seznanili s pomembnimi digitalnimi veščinami in svoje znanje povezali z dragocenimi vsebinami. Na koncu bo izvedena javna predstavitev projektov.
????Projekt društva Styria Summer Art poteka v sodelovanju z mladinskim centrom MIKK iz Murske Sobote in mladinskim centrom Auszeit iz mesta Gleisdorf. Podpira ga Oddelek 9 za Evropo in zunanje odnose dežele Štajerske.
* Življenjepis umetnice Simone van Groenestijn – Cym, rojena leta 1973 na Nizozemskem; izobrazba: Izobraževanje: oblikovanje interakcij in nestabilni mediji na Akademiji za umetnost v Amsterdamu, usposobljena kot učiteljica likovne vzgoje v osnovnem in srednjem izobraževanju. Cym že vrsto let poučuje računalništvo/programiranje za otroke in je na Štajerskem večkrat vodila tečaje kreativnega programiranja za otroke in mladino. Poleg poučevanja se ukvarja tudi z oblikovanjem lastnih umetniških projektov. Leta 2006 je prejela umetniško nagrado Women.Net mesta Linz. Živi in dela v Avstriji ter na Nizozemskem.
www.cym.net & cym.crea.computer