25. april 2022 ob 17:00
26. april 2022 ob 17:00
27. april 2022 ob 17:00
28. april 2022 ob 17:00
29. april 2022 ob 17:00

Delavnica ustvarjanja beatov in semplanja z GHET-om

Murska Sobota

Ponedeljek, 25.april 2022 – petek, 29.april 2022 med 17:00 in 20:00

MIKKova predavalnica in klubski prostor

Obvezne prijave na info@mikk.si

Prijavnine ni!

 

MIKK Murska Sobota, Hiphop praksa in Inštitut za transmedijski dizajn predstavljajo:

 

Delavnica ustvarjanja beatov in semplanja z GHET-om.

 

Vabljeni vsi, ki Vas zanima ustvarjanje beatov in semplanje, da se udeležite delavnice, ki bo potekala pod mentorstvom priznanega raperja in ustvarjalca bitov Benjamina Džinića – GHET-a.

 

Na delavnici boste imeli priložnost se naučiti kako ustvarjati bite, vzorčiti glasbo in kako vstopiti na sceno hiphop produkcije pri nas. Udeležence pozivamo, da ob prijavi sporočijo v kolikor že imajo kako svojo opremo ter tudi napišejo katero opremo imajo. Zaželjeno je seveda tudi, da svojo opremo prinesejo s seboj na delavnico.

 

Benjamin Džinić – Ghet

Benjamin Džinić – Ghet svoj glasbeni svet gradi že dve desetletji in je eden izmed boljših ustvarjalec beatov na domačih tleh. A kot poudarja, je v prvi vrsti raper. Domača scena ga pozna po nonšalantnem, uličarskem flowu ter osebnoizpovednih, družbenokritičnih, predvsem pa nepredvidljivih besedilih. Kot večina pripadnikov velenjske hiphopovske subkulture je tudi sam začel kot najstnik ob družbi in pomoči podobnomislečih duš med betonskimi bloki industrijskega mesta.

 

Ghet ima v svoji bazi veliko beatov – “Ghet Heatov”, a ker glasbe ni nikoli preveč, nenehno raziskuje, posluša, shranjuje, razvršča in ustvarja nove instrumentale. Sodeloval je že z veliko domačimi raperji – Emkejem, Zlatkom, Mirkom, Ženo, Drillom, Mitom … Zadnje čase pa ustvarja tudi skupaj s Stalkerjem in Sladico. Najraje se loteva večjih projektov, na primer produkcij albumov, da se lahko umetniku posveti bolj kakovostno. A čeprav je glasbe neskončno, ni vsa “uporabna”.

 

“Nekaterih komadov ne semplam, ker so preveč dobri, jih preveč spoštujem. Zavrtim si komad, ga poslušam vedno do konca, ne vem, kaj bi vzel iz njega, tako dober je. In kaj boš potem? Poslušaš ga vse življenje in to je to. In upaš, da ga ne slišiš v kakem drugem beatu.”

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija