28. april 2022 ob 17:00

Festival Delu čast in oblast 2022

28. 4. – 30. 4. 2022
Pred prvomajskimi prazniki se vrača nazaj Festival Delu čast in oblast, ki bo letos 18. zapovrstjo.
MIKKov klubski prostor
Vstopnina koncert:
sobota, 30. april -7 eur
Vstopnice so v prodaji v MIKKovi kavarni. Na ostale dogodke v sklopu festivala je vstop brezplačen.
_______________________
Četrtek, 28. 4. 2022
● 19.00 FILM: Medtem ko vas ni bilo (Sorry we missed you)
Ricky, Abby in njuna otroka živijo v Newcastlu. So ljubeča in povezana družina, a finančno jim ne gre najbolje. Ricky je zamenjal že vrsto slabo plačanih služb, Abby pa predano opravlja delo patronažne sestre. Zavedata se, da kljub trdemu delu nikoli ne bosta imela lastnega doma. Potem pa se Rickyju ponudi izjemna priložnost. Če bi prodal ženin avto in kupil kombi, bi se lahko samozaposlil kot pogodbeni kurir. Nova zaposlitev obeta svobodnejši delovnik in boljši zaslužek, toda …
Pretresljiva drama Kena Loacha se z lucidnostjo in človečnostjo loti še enega perečega problema sodobne družbe: prekarnega dela in njegovega pogubnega vpliva na družinsko življenje.
_______________________
Petek, 29. 4. 2022
● 20:00 Dnevna soba s posluhom: Rebel songs
“DJ Vlad bo poskrbel za dozo delavskih, uporniških in revolucionarnih pesmi, ki bodo odmevala skozi srca mnogih. Slišali boste lahko Rage against the machine, Bob Marley-a in vse kar spada vmes!”
_______________________
Sobota, 30. 4. 2022
Vrata: 21.00
● JINHO JINZA
“Jinho Jinza je kombo prekaljenih muzičistov, ki imajo respektabilne glasbene projekte za sabo in glede na prvi zvočni izdelek Jinho Jinze tudi pred sabo. Soboški trio Jinho Jinza so Samo Ismajlović, ki je brusil kitaro pri eksperimentalnih Automassage, Janis Salnajs, ki je basiral pri noise rockerjih Manul ter kot zadnji pridruženi član, Matej Šavel, ki je bobnal pri kultnih Psycho-Path. O glasbeni zapuščini vseh članov nima smisla razpredati, ker vsaj 20 let delovanja vsakega izmed njih daje dovolj materiala za intenzivno poslušanje in uživanje v glasbenih dosežkih.”
● REPETITOR
“Repetitor ostajajo sinonim za umazan balkanski seksapil, nekontrolirano odrsko besnenje in telo parajoče zvočne šuse, ki delujejo kot poživljajoča brca v rit. So popkulturno tkivo naše postjugoslovanske realnosti, ki povezuje generacije jugorocka in aktualne balkanske kitarske kreativnosti, ter predvsem zvočna velesila, ki premika množice od Kitajske in Rusije do Zahodne Evrope. Hkrati so v zadnji dekadi s svojim vzorom spodbudili razvoj nove srbske kitarske scene in četico mlajših posnemovalcev. Njihov četrti album ‘Prazan prostor među nama koji može i da ne postoji’ (Moonlee Records, 2020), ki je bil ob izidu lanskega novembra deležen presežnih recenzij tako na domačem parketu kot med tujimi poznavalci, je utrdil njihovo pozicijo ene najbolj konsistentnih, navdahnjenih in neuklonljivih formacij modernega post-jugo rocka zadnjih 30 let. “God, they’re good,” se je za britanski The Quietus pridušal Richard Foster. “Preprostost, obrana do kosti, preprosto dela,” pa je za Mladino ugotavljal Borka.”

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija