22. julij 2020 ob 21:00

Filmski teden Evrope 2020- Dogman

Informacijska točka Europe Direct Pomurje in Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota vabita na tretjo brezplačno projekcijo v okviru Filmskega tedna Evrope 2020. Tudi tokratna projekcija bo potekala na Grajskem dvorišču v Murski Soboti.

Na obrobju mesta, na meji med metropolo in divjino, vlada en sam zakon: zakon močnejšega. Tam živi Marcello, droben in pohleven možakar, ki dneve preživlja v svojem skromnem pasjem salonu, prosti čas pa posveča ljubljeni hčerki Alidi ter nenavadnemu razmerju s tiranskim Simoncinom, bivšim boksarjem, ki ustrahuje soseščino. Po enem številnih ponižanj začne Marcello snovati divje maščevanje.

Režija: Matteo Garrone
Italija / Francija, 2018, 103 min

Napovednik: https://bit.ly/30ILdRq

Rezervacija ali prevzem vstopnic nista potrebna. Vstop je prost do zapolnitve mest. Za obiskovalce bo na voljo 50 mest. V primeru slabega vremena se projekcija prestavi na kasnejši termin o čemer vas bomo obveščali na naši Facebook strani.

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji in RRA Severne Primorske v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji.

Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

Trubarjev drevored 4, Murska Sobota, Slovenija