1. julij 2020 ob 21:00

Filmski teden Evrope 2020 – Mleko (Héraðið)

Tradicionalna prireditev informacijskih točk Europe Direct bo tokrat potekala v poletnem obdobju. Razvajali se bomo seveda tudi filmofili v Pomurju. Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota in Informacijska točka Europe Direct Pomurje namreč na Grajskem dvorišču v Murski Soboti pripravljata šest brezplačnih projekcij izjemnih evropskih filmov.

Za uvod v Filmski teden Evrope postavljamo na ogled film Mleko (Héraðið). Zgodba se odvija v odmaknjeni islandski vasi, kjer se Inga in njen mož preživljata s pridelavo mleka. Ko po moževi nenadni smrti Inga prevzame vodenje globoko zadolžene kmetije, kmalu na lastni koži izkusi, kako daleč sežejo lovke skorumpirane lokalne zadruge. Odloči se, da se bo uprla in svoji skupnosti vrnila neodvisnost.

Režija: Grímur Hákonarson
Islandija / Nemčija / Francija / Danska, 2019, 92 min

Napovednik: https://bit.ly/2Y5eEeN

Rezervacija ali prevzem vstopnic nista potrebna. Vstop je prost do zapolnitve mest. Za obiskovalce bo na voljo 50 mest.

V primeru slabega vremena se projekcija prestavi na kasnejši termin.

Filmski teden Evrope že vrsto let organizirajo regionalne informacijske točke Europe Direct v Sloveniji v sodelovanju z lokalnimi kinematografi ter s Centrom Ustvarjalna Evropa, Predstavništvom Evropske komisije v Sloveniji in Pisarno Evropskega parlamenta v Sloveniji. Namen Filmskega tedna Evrope je približati raznolikost in bogastvo evropskega filma širši javnosti.

Obvestilo v zvezi s preprečevanjem prenosa okužbe z novim koronavirusom
Prosimo vas, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi, brez znakov in simptomov akutne okužbe dihal (kot so na primer nahod, slabo počutje, bolečine v mišicah, povišana telesna temperatura, kašelj) ali ste bili v zadnjih 14 dneh v kontaktu z osebo z znaki COVID-19. Dosledno upoštevajte navodila NIJZ in organizatorja ter upoštevajte medosebno razdaljo, ki je najmanj 1,5 oz. 2 metra.

Grajsko dovrišče Murska Sobota