26. oktober 2019 ob 21:00

JAZZliebe/ljubezen: džeZZva (Slo)

Sobota, 26.10.2019
MIKKov klubski prostor
21:00
Vstopnina 5€
_____________________
??Glasba kvarteta džeZZva iz Murske Sobote se spogleduje tako s tradicijo ameriške jazz kulture z elementi evropske klasične glasbe, kot tudi z vplivi popularne ter ljudske kulture južnega dela evropske celine. Zelo senzibilna komunikacija in muziciranje štirih uigranih glasbenikov prepriča še tako zahtevno in širšo množico poslušalcev. Razvijajo avtorsko moderen in zelo samosvoj umetniški pristop.

•Glasba kvarteta džeZZva, ki ga sestavljajo Dejan Berden (klavir), Iztok Rodež (kitara), Tadej Kampl (kontrabas), Miran Celec (bobni), temelji na avtorskih skladbah članov skupine, le delno se spogledujejo s tradicionalnimi skladbami, ki jih aranžmajsko preuredijo na poseben način in jim na ta način dajo oseben pečat. V svojih kompozicijah spretno in prefinjeno spajajo tudi panonski melos in zvoke drugih kultur. Zasedba je prepoznana in cenjena tudi v tujini. Julija letos so nastopili na eminentnem francoskem jazz festivalu Jazz à Vienne.

Na slovensko glasbeno sceno so opazno stopili leta 2014, s prvencem džeZZva.
❗️Album je bil uvrščen med 20 najboljših slovenskih glasbenih izdelkov po izboru glasbenih urednikov RTV Slovenija. Izdali so še posnetek koncerta iz Skritega dvorišča v Murski Soboti, z naslovom Live From The Hidden Courtyard (2016), ter lani album Sintur, ki je bil uvrščen na lestvico 30 naj jazz albumov v regiji.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija