10. julij 2020 ob 21:00

Koncert: Ana Kravanja & Samo Kutin (Slo)

Petek, 10. julij 2020
Grajsko dvorišče ob 21.00
Vstopnina 5€
_______________
ANA KRAVANJA & SAMO KUTIN
TROSI KUMULUSA
Ana Kravanja & Samo Kutin

Ana Kravanja in Samo Kutin sta že vrsto let stalnica na kreativni slovenski glasbeni sceni – tisti, ki prekipeva od novih izraznih možnosti v poljih namišljene folklore, alternativnega rocka, eksperimentalne glasbe in svobodne improvizacije. V zadnjem času ju občinstvo nemara najbolj pozna kot dve tretjini (tudi mednarodno) čislanega benda Širom, znanega po sanjsko zveneči in žanrsko neujemljivi godbi.

Tokrat Ana in Samo ustvarjata v tandemu, pri katerem so v ospredju hurdy-hurdy, brenkali tampura brač in čiftelija z akustičnimi resonatorji (Samo) ter viola, violina in glas (Ana). Z veščim igranjem krasno ubrani par zapleta in razpleta mikavno muziko, polno hipnotičnega dromljanja, igrivega zvončkljanja ter domiselnih zvočnih in strukturnih rešitev. Skladbe, polne plapolanja in odzvanjanja, se pred nami razkrivajo kot kompleksne in večslojne, a nas kljub temu s svojo gibkostjo v hipu očarajo in začarajo. Ana in Samo gradita svoje zvočne zgodbe z glasbeniško izostrenostjo in izjemno medsebojno usklajenostjo.
Vsak odigrani ton postavita na točno tisto mesto, kamor spada – podobno zgradbi starodavnih pravljic, v katerih ima vse svoj pomen in smisel in h katerim se njuna glasba prilega kot roka v rokavico.

– Ana Kravanja – viola, violina, cevni zvonci, glas
– Samo Kutin – hurdy gurdy, čiftelija, tampura brač, akustični resonatorji, glas

Facebook: https://www.facebook.com/anakravanjasamokutin/?modal=admin_todo_tour
Internet page: anasamo.si
Video: https://www.youtube.com/watch?v=3kLOGsN3-HU
Review: https://www.jazzmagazine.com/jazzlive/un-ours-qui-danse/

*Naprošamo vas, da se držite napotkov in smernic NIJZ. Če ste bolni, ostanite doma.

* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo

Grajsko dvorišče Murska Sobota, Trubarjev drevored 4