17. avgust 2023 ob 20:00

Literarni večer Splet besed: PISMA V ŠATULJI (Moira)

MIKK Murska Sobota
četrtek, 17. avgust 2023 ob 20h
Grajsko dvorišče
Vstop prost
GLASBENO-LITERARNI VEČER Splet besed: PISMA V ŠATULJI (Moira)
Mateja Horvat Moira je predvsem glasbenica, toda glasba se ljubi z besedo.
Tako je Moira izdala knjigo liričnih prozno-pesniških miniatur PISMA V ŠATULJI. V njej nagovarja predvsem Žensko kot fizično, intelektualno, predvsem pa duhovno bitje; a ne na aktivističen, temveč na intimen način, kot dejanje osvobajanja od vzorcev, dejanje vstopa v polje samoaktualizacije, ki jo lahko doseže zrel posameznik oziroma posameznica. Seveda pa pesmi niso namenjene samo ženski, kajti tudi v moškem ždi tisti nežnejši, ženski del.
Kako beseda zveni v intimnem prostoru samo med bralcem in knjigo? In kako zveni ista beseda, osvobojena v melodijo?
V pogovoru z Moiro si bomo zastavili nekaj zanimivih literarno-glasbenih vprašanj, vse skupaj pa seveda obogatili z njenim melodičnim glasom.
Vabljeni!
Na literarnem večeru Splet besed, ki ga skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko, bomo spregovorili širše o književnosti.
Na literarnih večerih bomo gostili mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Literarni večeri bodo tudi posneti v živo in naknadno predvajani na MIKK-ovi Facebook strani in Youtube profilu kot del oddaj o literaturi Splet besed.