14. december 2019 ob 21:00

Metal Klavnica LIV.

Sobota, 14. december 2019
MIKKov klubski prostor
Vrata: 21.00
Koncert: 21.30
Vstopnina: 5 €
Vstopnice so v prodaji v MIKKovi kavarni.
___________________________
■ BLIZZARD (Hu)

Madžarsko black metal skupino Blizzard so jeseni leta 1995 ustanovili Equimanthorn (kitara / vokal) in Hell ‘Armageddon (bas). Prvi demo posnetek je bil posnet v začetku leta 1996 z naslovom ’Acient Moon’. ‘Land Of Carpathian’ ji je sledila jeseni leta ’96, tretji demo pa je izšel leta 1997 z naslovom ’Anger of the Dying Nature’. Med letoma 1995 in 1997 jim je kot član pomagal bobnar, Winterdaemon.

Album ‘Broken Wings’ je bil posnet leta 2002. Sledile so druge spremembe v zasedbi: Equimanthron-a je zamenjal Nameless.
Leta 2006 je pri Terranis Productions izšel drugi album ‘Les Litanies De Satan’.
Po 14 letih in nekaj spremembah v sestavi bo novi album izšel leta 2020.
Trenutna zasedba:
Renfield – vokal, RI – kitara, Typhon – kitara, Andro – bas, Frostdemon – bobni.

https://www.facebook.com/blizzardblackmetalhungary/
____________________

■EXTREME SMOKE 57, (Nova Gorica/ Slo)

Metal in grindcore legende formirane davnega leta 1990, prvič v MIKKu!!!. Prvi svojega žanra v Sloveniji bodo hrana in balzam za vse metalske duše pod odrom. Prinesite plesne čevlje, saj ne boste stali pri miru.

https://www.facebook.com/ExtremeSmoke57/

____________________
■Franz Jösef I. (Radenci/ Slo)

Zgodba zasedbe Franz Jösef I. se je začela jeseni 2012, iz vaj in začetnih poskusov pa se je na odre pomurske metal in rock scene zapisala leta 2013 s prvim koncertom na Grossmannovem festivalu v Ljutomeru in avtorskim komadom.

Bend je od nastanka do danes gostoval na številnih odrih tako na lokalni sceni kot širše, od domačih koncertov v Radencih kot so Radenska noč, DRK, Slatinska noč in Radenska rock fešta do sosednjega Mladinskega centra Gornja Radgona in tamkajšnih koncertov ob 30. in 35. obletnici rocka v Radgoni, sprehodili so se po prizoriščih motoristov od Prekmurja, Prlekije, Koroške, Savinjske in Dolenjske, stali na odru Rock Festa Jurjovo je in imeli samostojne koncert v ljubljanskem Orto baru in hrvaškem Dubrovniku.
Leta 2017 se je bend po nekaj menjavah dokončno izluščil na tri člane – ekipo danes sestavljajo Denis Ilješ na vokalu in po novem tudi bas kitari in Marjan Kovačič na kitari ter novi član zasedbe Timo Kosi na bobnih.
V tej zasedbi so se odločili izdati prvi studijski album, ki bo izšel spomladi 2020.

https://www.facebook.com/Franz-J%C3%B6sef-I-223167964511480

* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija