21. oktober 2023 ob 21:00

METAL KLAVNICA LX. (DECATHOLICIZE + LIFE ON DISPLY + BLACK CAMO)

⏰Sobota, 21.10.2023
????MIKK Murska Sobota
????Vrata 20:30
????Koncert: 21.00
????Vstopnina: 8€ v predprodaji, 10€ na dan dogodka (* vstopnice v predprodaji na voljo od 4.10.2023 naprej)
______________
????Na MIKKovem stage-u se bo zvrstila že LX. edicija legendarne METAL KLAVNICE????
DECATHOLICIZE (SLO)
death thrash metal
Ime skupine se prvič pojavi leta 1991,a začetki segajo v leto 1989,ko nastane predhodnica skupine pod imenom Newsagent! Že takrat skupina nakaže svoj glasbeni slog in tematiko, ki jo še do danes izpopolnjuje.Leta 1993 posname svoj prvi demo z naslovom Anniversary of Apocalipse na katerih je 5 pesmi.Za tem pride do razpada skupine. Leta 2017 ustanovna člana skupine kitarist Mladen Buletinac-Bula in bobnar Alen Breber ponovno združita moči in k sodelovanju povabita nove, mlajše glasbenike z namenom, da bi Decatholicize ponovno oživela. Tako nastanejo nove 3 pesmi a kmalu za tem se skupina ponovno odpravi v studio posnet svoj prvi album Remains of dominance, ki luč sveta ugleda
leta 2021. Album je klasični izdelek oldschool deaththrash metala v modernejši preobleki. Skupina je letos posnela in objavila še 2 novi pesmi(Rise,Damnation through the science)in s tem nakazala še modernejši pristop k tej glasbi.
Trenutna zasedba:
Mladen Buletinac – Bula(ritem kitara)
Alen Breber (bobni)
Leon Pondelak (bas kitara)
Maj Deželak (vokal)
Jernej Hanc (solo kitara)
***********
LIFE ON DISPLAY (Slo)
Life on Display je slovenski metal band, ki je del lokalne metal scene od leta 2019. V letu 2022 je skupina postopoma začela objavljati studijsko posnete komade svojega prvega EP-ja – “Souls on the Edge”
*************
BLACK CAMO (Slo)
trash metal
so “✨thrash✨” metal bend iz Ljubljane. Poleg tega, da imajo radi groovy rife in težke breakdowne, imajo radi pivske kamele in mosh.
Make thrash great again????
**************
* Projekt Alternativna godba je podprt iz strani Ministrstva za kulturo RS.