21. avgust 2020 ob 18:00

Odprto obrobje: Miha Erič- ”Drobtine samote”

Petek, 21. avgust 2020
Galerija Odprto obrobje
ob 18.00
vstop prost
________________________
???? ????̌ – ”???????? ??????”
* Likovna razstava grafik lesorezov, linorezov in bakrorezov➜V času digitalizacije in novih medijev je Miha našel svojo inspiracijo v tradicionalnih grafičnih tehnikah in obrtništvu kjer prevladujejo koncentracija, umirjenost in meditacija.
Miha Erič je izjemno aktiven na likovnem področju, letno ima več samostojnih razstav in sodeluje pri številnih državnih in mednarodnih projektih, tako na likovnem kot tudi na glasbenem področju. V svojem delu upošteva izkušnje tako tradicionalne kot sodobne prakse.

Avtorja zanimajo drobne naključne sledi v katerih vidi preprosto neposrednost nastajanja likovne kompozicijske raznolikosti in barvne impresije.

Miha Erič se v svojih delih prepušča neposrednosti, improvizaciji in domišljiji, ustvarja idilični svet narave in imaginarnih podob brez ”napak” ali pomanjkljivosti. Med ustvarjanjem je izredno zbran, koncentriran, razmišlja in deluje intenzivno in preprosto, počasi.
Naklonjen je kompleksnemu izrazu, črtni grafični kompozicijski igrivosti in malim drobnim poudarkom. Likovno izražanje na področju grafike spodbuja in razvija drugačno miselnost, percepcijo v umetnosti in ustvarjanju.
Daje možnost razvijajočim se spodbudo konstruktivnega likovnega oblikovanja, izražanja ter mišljenja. Vzporedno pa dopušča ponovljivost drugačnosti in s tem posledično razvoj oziroma napredek: miselni, likovni, doživljajski. Omogoča razvoj perceptivne občutljivosti, dovzetnosti ter spodbuja likovno občutljivost in korektnost.
_______________________

* Projekt Odprto obrobje je podprt s strani Mestne občine Murska Sobota

Naprošamo vas, da se držite napotkov in smernic NIJZ. Če ste bolni, ostanite doma.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija