15. januar 2019 ob 09:30
15. januar 2019 ob 11:15
17. januar 2019 ob 10:00

PO NOVELI L. N. TOLSTOJA: PLATNOMER, KOPRODUKCIJA: ZAVOD BUFETO, LUTKOVNO GLEDALIŠČE MARIBOR ..

Tretja predstava Gledališko-lutkovnega abonmaja 2018/19.

Režija: Ivan Peternelj.

Igrajo: Ravil Sultanov, Nataša Sultanova, Žiga Golob/Vanja Dizdarevi.

Uprizoritev je navdihnila istoimenska novela Leva Nikolajeviča Tolstoja o postaranem lisastem konju, ki je zaradi napačnih lis odrinjen na rob lastne črede in človeške družbe. V noveli se Tolstoj dotika smisla in izpolnjenosti življenja, sožitja med človekom in naravo ter primerja smiselnost človeških in živalskih stremljenj.

Ustvarjalci z različnih področij gledališke ustvarjalnosti so predstavo zasnovali na načelih fizičnega in lutkovnega gledališča, poigravajo pa se tudi z uporabo cirkuških veščin.

„… igralca, ki so jima blizu tudi cirkuške spretnosti, pričarata znano zgodbo o lisastem konju, ki je imel korak, kot bi meril platno. Bil je najhitrejši med dirkalnimi konji, a imel je pomanjkljivost. Tri bele lise, zaradi katerih ga je svet ljudi obsodil na življenje, v katerem si ga lastniki prodajajo iz roke v roko. Odlična igra Ravila in Nataše Sultanove ga s posnemanjem konjskega obnašanja naravnost oživi. V živo izvajana glasba, pa nas ponese v čase, ko se je denar shranjeval v platnene mošnjiče.“Simona Kopinšek, Radio Slovenija

Cena vstopnice: 5 evr.

Gledališče Park, Murska Sobota, Slovenija