18. januar 2020 ob 22:00

Promocijski koncert: Dežurni krivci & LokusPokus

GBTM & MIKK vabita na promocijski koncert!
…………………
➜DEŽURNI KRIVCI

➜LOKUSPOKUS
…………………
sobota 18.01.2020
MIKKov klubski prostor
Vrata: 21:00
Koncert: točno ob 22.00
Vstopnina: 5€
Vstopnice so v prodaji v MIKKovi kavarni.

* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo
……………….

●DEŽURNI KRIVCI (grunt rock)

Dežurni krivci so grunt rock bend iz Prlekije (Sv. Jurij ob Ščavnici). Zasedba deluje od leta 1996, v tem času so izdali 4 studijske plošče (Nikogaršnje mesto – daleč od ljubezni, 2001; Kakor človek, 2003; Strup, 2007; Fakti, 2013) in ploščo Dežurni krivci – Izštekani, z živimi posnetki iz oddaje Izštekani na Valu 202. Plošče so bile podprte s večimi videospoti in predstavljene na okrog 200 živih nastopih izmed katerih je bendu dal v štartu največji zagon nastop na Novem rocku 2000. Na ploščah se bend strogo drži garažnega, podzemnega rock drivea, ki ga odlikujejo tako pestra ritem sekcija, kot tudi odlična kitarska maličenja. Temu Dežurni krivci dodajajo obilo odličnih kitarskih riffov, ki segajo od starih hard trikov in stoner našponanosti pa vse do alternative, post grunge in rahlo noise prijemov. Čeravno se njihov zvok giblje v zelo surovih in bazičnih okoljih pa so skladbe zelo raznoliko zastavljene. Skladbe Dežurnih krivcev imajo ravno pravo dozo bazične rock’n’roll vibracije, garažne neodvisnosti in sodobne hard pogubnosti. Poleg tega zna biti bend tako surovo rockerski, kot tudi sila poetičen. In tudi v teh slednjih, bolj mirnih okoljih, se Dežurni kivci ne odrekajo surovega, ostrega in brezkompromisnega rock zvoka.

Priznam, da ob pretresanju slišanega in ponujenega stežka najdem ekvivalentno močen izdelek iz metropole, verjetno pa je prav lakota po igranju, po tem, da se sliši glas iz oddaljenega sveta onkraj Trojan, možno v tej izvedbi rocka slišati več realizma, več verizma, več iskrenosti in, ja, več zdrave opozicije svetu, ki je narobe, ki je iztiril že leta nazaj in mu ne damo rešitev.
Sandi Sadar Šoba // Rockline

Dežurni krivci so konec novembra izdali novo, že peto ploščo poimenovano »Narobe svet«, ki je pri neodvisni prekmurski založbi God Bless This Mess records. Album je izdan izključno na vinilu, kar je prvič, da se je bend odločil za te vrste nosilec zvoka. Za vse, ki še nimajo gramofonov, pa je na voljo brezplačna digitalna različica na njihovi »Bandcamp« strani. Pod izdelek je podpisan avstrijski producent Hannes Jaeckl (med drugim tudi član domačih Werefox), ki je z Dežurnimi krivci sodeloval že pri dveh predhodnih albumih, Fakti in Strup. Za grafično podobo plošče je tokrat poskrbel vsestranski umetnik, slikar Gregor Purgaj.
Novi album je pospremil tudi videospot za komad »Rojeni brez imena«. Režiser videa je filmski ustvarjalec in glasbenik Vasja Rovšnik-Ruš. Videospot je dostopen na tem linku: https://www.youtube.com/watch?v=XB5F2h7Afy0

Facebook: www.facebook.com/krivci
Bandcamp: https://deurnikrivci1.bandcamp.com
HP: www.dezurni-krivci.org
YT link s koncerta v Kinu Šiška: https://www.youtube.com/watch?v=7bUmzONU1tk
YT kanal: https://www.youtube.com/channel/UCcC1isIrmOl7qTKGCha6mTQ/videos
………………………..

●LOKUSPOKUS (blues looper)

Prvič nas je navdušil s svojim »in yo face« nastopom na Jürjevem. Zdaj pa spremlja Dežurne Krivce na njihovih promocijskih koncertih. Boštjan Imenšek je svoj projekt opisal kot blues, rock, noise eksperimentalno-ambientalni enojec brez krmarja.

YT link s koncerta v Kinu Šiška: https://www.youtube.com/watch?v=FKskRmtL5ys

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija