17. julij 2020 ob 18:00

Razstava: Kaja Bakan- Kíntsügí

Petek, 17. julij 2020
Galerija Odprto obrobje
ob 18.00
vstop prost
___________________

Kaja Bakan se predstavlja z razstavo naslovljeno KÍNTSÜGÍ. Kolekcija tekstilnih instalacij in skulptur ima izhodišče v japonski vabi sabi filozofiji in prekmurskem lončarstvu. Načelo japonske kulture in filozofije vabi sabi predstavlja podstat japonski estetiki in se nanaša na prepoznavanje preprostega, počasnega in naravnega življenja ter sprejemanje nestalnosti, nepopolnosti in nedokončanosti narave. Kintsugi je japonska umetnost popravljanja zlomljenih lončenih izdelkov z zlatim oziroma s srebrnim lakom.
Avtorica je slednje združila s tradicijo lončarstva v slovenskem Prekmurju, ki je tudi njena rojstna pokrajina. Kolekcija je plod diplomskega dela, ki je nastalo pod mentorstvom doc. Katje Burger Kovič.

O avtorici:
➜Kaja Bakan (1996) je mlada vsestranska umetnica rojena v Murski Soboti. Ukvarja se z modnim oblikovanjem, oblikovanjem tekstilij, stiliranjem ter oblikovanjem maske. Trenutno zaključuje dodiplomski študij Oblikovanja tekstilij in oblačil na Naravoslovnotehniški fakulteti, v Ljubljani. Svoja dela je predstavljala na ljubljanskih tednih mode in na skupinskih razstavah.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija