29. avgust 2020 ob 20:00

Skrito dvorišče: TRIO VEČNI PROBLEMI

Vabljeni na koncert TRIA VEČNI PROBLEMI: Na krilih vetra.
Prekmurski trio Večni problemi sestavljajo vokalistka dr. Jana ROŠKER, pianist Dejan BERDEN in saksofonist in klarinetist Marjan FARIČ.
Svoj navdih trio išče v uglasbljenih filozofskih tekstih in poeziji Kitajske, ki jo subtilno podaja Jana ROŠKER, skozi motive jazzovskih standardov, filmske glasbe, musicala, klasične glasbe ter ljudskega glasbenega izročila. Glasba je nadgrajena s široko paleto improvizacijskih prijemov, kar daje njihovemu glasbenemu izrazu še poseben pečat.
Dr. Jana ROŠKER je univerzitetna profesorica sinologije in raziskovalka kitajske filozofije na Oddelku za azijske študije FF UL. V prostem času se ukvarja s petjem jazza in šansonov, za katere piše tudi prevode oziroma avtorska besedila in snuje osnovne melodije. Solo petja se uči pri priznanih vokalistih in glasbenih pedagogih mag. Ireni Vidic in Diegu Barriu Rossu. Je avtorica številnih znanstvenih in literarnih del.
Pianist, skladatelj in aranžer Dejan BERDEN se je z glasbo začel ukvarjati v zgodnjih letih svojega otroštva. S štirinajstimi leti začel sodelovati z raznimi glasbenimi skupinami s katerimi je nastopal po Sloveniji, Hrvaški, Makedoniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Avstriji, Madžarski, Nemčiji, Italiji, Švedski, Belgiji, ZDA in Franciji.. Kot pianist, skladatelj, aranžer in producent je sodeloval pri več kot 100 glasbenih projektih, ki segajo od otroških glasbenih vsebin, radijskih iger, gledališke glasbe, etno-jazz, rock-jazz, improvizacij v vseh pomenih besede.
Saksofonist, klarinetist, skladatelj in aranžer Marjan FARIČ izhaja iz tako imenovane soboške jazz šole, katere temelje je pred več kot štirimi desetletji z ustanovitvijo Plesnega orkestra ( Big Band Murska Sobota ) postavil glasbeni pedagog, dirigent, pianist in skladatelj Ernest Lukač. Z nastopanjem v raznih rock zasedbah je pričel že v svojih gimnazijskih letih, v času študija pa je sočasno obiskoval tudi Srednjo glasbeno šolo Maribor (klarinet in klavir). Sodeloval je z vrsto skupin in glasbenikov doma in na tujem. Po zaključku pravniške kariere se je povsem posvetil glasbi. Njegov glasbeni izraz seže od klasične glasbe, rocka in jazza, vse do elektronske glasbe.
Zaradi ukrepov COVID je število sedežev omejeno, zato priporočamo, da pridete na koncert vsaj uro pred koncertom.

Slovenska ulica 41, Murska Sobota, Slovenija