13. avgust 2021 ob 20:00

Soboško poletje: FLAT HATS

Zasedba:  Matjaž Antončič – violina in glas, Matjaž Dajčar  – kitara, Matjaž Balažic – harmonika,  Matjaž Vertuš – kontrabas.

V skupino Flat Hats, ki izvaja gipsy swing/jazz manouche, so se združili sami imenitni, akademsko izobraženi glasbeniki, ki sicer igrajo v mnogih različnih glasbenih zasedbah in koncertirajo po Evropi. V tem sestavu igrajo zimzelene kompozicije iz zlate dobe swinga in šansona, lastno izvirno glasbo in priredbe pesmi v slogu swinga. Svojo izvrstnost so med drugim izkazali na mariborskem ter graškem swingovskem festivalu in festivalu Panonni accordion. Leta 2018 so izdali prvenec z naslovom Gypsy swing, ki je bil posnet na en sam mikrofon, kot so to počeli v zlati dobi jazza manouche. Nastopajo tako na zasebnih kot javnih dogodkih (festivali, abonmajski koncerti, seminarji).

Matjaž Balažic redno nastopa kot solist, član različnih komornih skupin in z orkestri (Slovenska filharmonija, Camerata Sinfonica Avstrija). Matjaž Antončič izvaja  tango, swing, pop, etno ter klasično in jazzovsko glasbo z različnimi ansambli po Evropi in na Kitajskem. Matjaž Dajčar poučuje in igra v Mariboru, Linzu, Gradcu, Berlinu in Varšavi.

Murska Sobota, Slovenija