5. avgust 2022 ob 20:00

Soboško poletje: WIYAALA (GANA) IN SIX ONE FIVE COLLECTIVE (ZDA)

ob 20.00
WIYAALA, Gana, Slovenija
Zasedba: Wiyaala (glas), Miha Petric (kitara), Nejc Škofic (klaviature, glas), Jošt Lampret (basovska kitara), Lazaro Amed Zumeta (tolkala), Žiga Kožar (bobni)
Wiyaala, kar v pevkinem maternem jeziku sissala pomeni tisti, ki naredi, je večkrat nagrajena glasbenica iz Funsija, severozahodnega dela Gane. Njeno ustvarjanje se povezuje z zahodnoafriško tradicionalno glasbo in sodobno afriško popularno glasbo. Wiyaala je afriška zvezda, ki s svojo neustavljivo odprtostjo občinstvo vedno navduši in navda z ljubeznijo. Wiyaala je prejela priznanja WOMAD UK, The Commonwealth Games 2018, The African Union. Nastopila je na mnogih festivalih po Evropi. Pevka sama oblikuje in šiva oblačila, ki jih nosi na nastopih. V svoji vasi je zgradila umetniško središče, hišo za goste in restavracijo, kjer prireja festivale in dogodke, ki vaške otroke spodbujajo k ustvarjanju s ciljem, da bi okrepili svojo samozavest.
ob 21.30
SIX ONE FIVE COLLECTIVE
Zasedba: Nicole Witt, Michael Logen, Jamie Floyd, Sarah Darling
Skupina Six One Five Collective je skupen kreativni projekt štirih glasbenikov, ki ustvarjajo mešanico countryja, folka in popa. Njihov zvok, ki ga zaznamujejo izrazite harmonije, mojstrski glasovi in solistični vložki, spominja na velikane ameriške glasbe, kot so Fleetwood Mac, Little Big Town in drugi. Njihovi nastopi so eklektična mešanica avtorskih skladb, uspešnic, napisanih za druge izvajalce, in udarnih pesmi, ki so postale zaščitni znak skupine. Six One Five Collective so nastopali po vsem svetu in bili predskupina izvajalcem, kot so Lennon Stella, John Legend, India Arie, John Hiatt, Kenny Chesney in drugi. Nastopili so na znamenitem glasbenem odru Grand Ole Opry in bili na več turnejah v tujini. Člani skupine ustvarjajo tudi pesmi za izvajalce, kot so Kelly Clarkson, Steven Tyler, Kesha, George Strait, Lee Brice, Ingrid Andress, Marc Broussard in Sister Hazel, ter za televizijske nanizanke, kot so Nashville, Parenthood, Selling Sunset, Love Island in American Ninja Warrior.

Kocljeva ulica, Murska Sobota, Slovenija