17. marec 2021 ob 18:00

Splet besed: 6. oddaja

MIKK Murska Sobota
Sreda, 17. marec 2021 ob 18h
V živo na naši Facebook strani
________
?Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
 
✍️➡︎Gost 6. oddaje Splet besed bo Aleš Jelenko (Celje, 1986) iz Slovenskih Konjic.
Avtor pesniških zbirk Kontejner (Volosov hram, 2016), Prvinska govorica (Kulturni center Maribor, 2017) in (Ne)obstoj (Volosov hram & JSKD, 2018) ter strokovnih knjig Spopad z moralo (Ekslibris, 2010) in Vpliv etike na inovativnost in razvoj gospodarstva Kulturni center Maribor, 2019). Lani (2020) je izšel njegov kratkoprozni prvenec Zgodbe iz podtalja (Volosov hram).
Tik pred izdajo je njegova nova pesniška zbirka Paralelna vesolja z spremno besedo Muanisa Sinanovića. Knjigo ureja Marjan Pungartnik, izšla pa bo pri založbi Mariborska literarna družba.
Objavlja v vseh vidnejših literarni revijah pri nas – Literaturi, Sodobnosti, Apokalipsi, Poetikonu, Mentorju, Zvonu, Rasti, Vpogledu …
Je dvakratni finalist Festivala mlade literature Urška, finalist Pesniškega turnirja, prejemnik Mentorjevega feferona za najboljšo protestno pesem, zmagovalec mednarodnega natečaja Ritratti di poesia v Rimu in prejemnik Občinske Prešernove nagrade v Slov. Konjicah. Prejel je tretjo nagrado za cikel poezije na pesniškem natečaju revije Mladika v Trstu, pred kratkim pa je sodeloval (letos seveda preko spleta) na mednarodnem simpoziju in festivalu Literoma, ki se vsako leto organizira v Indiji.
Je idejni vodja literarnega festivala Spirala ter urednik istoimenske literarne revije. Je sourednik revije za umetnost in dialog kultur Provinca in mentor delavnic kreativnega pisanja za mlade in odrasle. Občasno piše recenzije in eseje za spletne portale kot so Koridor – križišča umetnosti, Revija Primus, AirBeletrina …

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija