1. september 2021 ob 18:00

Splet besed: Aleksandra Jelušič Pika

MIKK Murska Sobota
Sreda, 1. september 2021 ob 18hOgled bo možen v živo preko MIKKove Facebook strani

?Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
➡︎?Gostja 18. oddaje Splet besed bo Aleksandra Jelušič Pika.
Rojena je 1976 v Mariboru. Na Ekonomsko-poslovni fakulteti v Mariboru je študirala marketing, kasneje pa magistrirala iz poslovnih ved. Zaposlena je v podjetju Talum kot svetovalka za odnose z javnostmi ter urednica časopisa Aluminij.
Leta 2009 je izšla njena prva knjiga – zbirka kolumn, fotografij in pesmi z naslovom Postanki v času. Leta 2015 sta izšli dve njeni pesniški zbirki Z jezikom ti pišem pesem ter Stvari, kot so. Njena pesem Lolita se je uvrstila med tri najboljše pesmi na Festivalu erotične poezije, ki je prepoznaven pod nazivom Muza, pri Muzah, z Muzami. Leta 2018 je v sodelovanju s pisateljem Miho Remcem pri založbi Amalietti&Amalietti izšla njuna Ptujska trilogija (žanr: ZF). Naslov prvega romana je Klonski greh, drugega romana Pajčevine časa in tretjega romana Petovionsko razgrešenje. Istega leta je izšla tudi njena knjiga pravljic Dogodivščine glavnika Kodra, krtka Robija in črvička Mufa ter v sodelovanju s pisateljem Milanom Petkom Levokovim tri ugankarske knjige: Uganke iz dežele škratov, Uganke iz dežele Palčkov in uganke Marka Pola. Leta 2019 je izšel njen mladinski roman Računajte na nas in leta 2020 knjiga kratke socialne proze z naslovom Brezobrazne. Leta 2021 je izšel mini roman za pogumne deklice in radovedne fante z naslovom Kiki in gospa Štrudlmajer.
V prostem času se ukvarja s fotografijo in grafičnim oblikovanjem. Njene fotografije krasijo naslovnice kar nekaj knjig, sodelovala je pri prenovi celostne podobe Kleti Krško ter je še zunanja sodelavka projekta Dobrote slovenskih kmetij, kjer je zastavila prenovljeno celostno podobo ter digitalizirala katalog.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija