4. avgust 2021 ob 18:00

Splet besed: Alen Nemec

MIKK Murska Sobota
Sreda, 4. avgust 2021 ob 18h
Hibridni dogodek
Ogled bo možen v živo na MIKKovi terasi ali preko Facebook strani
Ogled oddaje v živo bo mogoč za omejeno število ljudi ob upoštevanju pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
?Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
Gost 16. oddaje Splet besed bo Alen Nemec.
➡︎ALEN NEMEC
Pisatelj, rojen leta 1990, magister razrednega pouka. Obiskoval je Gimnazijo Murska Sobota. Trenutno je zaposlen kot učitelj razrednega pouka v podaljšanem bivanju na OŠ I Murska Sobota. Živi in ustvarja v Turnišču.
Leta 2017 je izdal prvo knjigo trilogije Mečevalec, Vstajenje Mečevalca. Gre za fantazijski roman na 340 straneh, ki govori o neustrašnih bojevnikih, ki bodo ljudstvo obvarovali pred temnimi silami. Vstajenje Mečevalca je eden redkih romanov v tem prostoru s fantazijsko tematiko. V njej so tudi tematske avtorske pesmi.
Alen je ljubitelj fantazijskih filmov in serij ter nogometa.
Pred izidom je njegov novi roman, tokrat detektivski.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija