20. oktober 2021 ob 18:00

Splet besed: Karel Turner

MIKK Murska Sobota
Sreda, 20. oktober 2021 ob 18h
Hibridni dogodek
Ogled bo možen v živo v MIKKovem klubskem prostoru ali preko Facebook strani
_____________
Ogled oddaje v živo bo mogoč za omejeno število ljudi ob upoštevanju pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
📚Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
💭✍️Gost 21. oddaje Splet besed bo Karel Turner.
Slovenski pesnik in tekstopisec, piše v slovenščini in prekmurščini (po domači soboški govorici). Rojen l. 1963 v Murski Soboti.
V najstniških letih se je začel ukvarjati s pesništvom.1984 je prebiral svoje pesmi v mladinski oddaji Letniki 60. 1996 je bil uvrščen v zaključek 23. srečanja mladih pesnikov in pisateljev Slovenije v Kopru. 1998 je izdal prvo pesniško zbirko z naslovom Porcelanasto nebo. 1999 so bile objavljene štiri njegove pesmi na zgoščenki Daleč v uglasbeni poeziji prekmurskih avtorjev. Leta 2002 je izdaj pesniško zbirko Lebdenje v senci, 2008 pa Tostran okna. Kot tekstopisec je napisal nekaj tekstov glasbeni skupini Šarm, od 1999 sodeluje z glasbeno skupino Kontrabant. 2006 je postal finalist s pesmijo Tostran okna na pesniškem turnirju Vitez/Vitezinja v Mariboru.
V zadnjih letih je izdal tri pesniške zbirke: 2019 – Zacumprani cimper, 2020 – Kjer včeraj danes čaka in 2021 – Jalova leta. Piše tudi blog.
Leta 2019 je objavil posebno pesniško zbirko svojih prekmurskih pesmi z naslovom Zacumprani cimper, ki ji bo v oddaji namenjena posebna pozornost literatov Urška.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija