20. oktober 2021 ob 18:00

Splet besed: Karel Turner

MIKK Murska Sobota
Sreda, 20. oktober 2021 ob 18h
Hibridni dogodek
Ogled bo možen v živo v MIKKovem klubskem prostoru ali preko Facebook strani
_____________
Ogled oddaje v živo bo mogoč za omejeno število ljudi ob upoštevanju pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
?Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
?✍️Gost 21. oddaje Splet besed bo Karel Turner.
Slovenski pesnik in tekstopisec, piše v slovenščini in prekmurščini (po domači soboški govorici). Rojen l. 1963 v Murski Soboti.
V najstniških letih se je začel ukvarjati s pesništvom.1984 je prebiral svoje pesmi v mladinski oddaji Letniki 60. 1996 je bil uvrščen v zaključek 23. srečanja mladih pesnikov in pisateljev Slovenije v Kopru. 1998 je izdal prvo pesniško zbirko z naslovom Porcelanasto nebo. 1999 so bile objavljene štiri njegove pesmi na zgoščenki Daleč v uglasbeni poeziji prekmurskih avtorjev. Leta 2002 je izdaj pesniško zbirko Lebdenje v senci, 2008 pa Tostran okna. Kot tekstopisec je napisal nekaj tekstov glasbeni skupini Šarm, od 1999 sodeluje z glasbeno skupino Kontrabant. 2006 je postal finalist s pesmijo Tostran okna na pesniškem turnirju Vitez/Vitezinja v Mariboru.
V zadnjih letih je izdal tri pesniške zbirke: 2019 – Zacumprani cimper, 2020 – Kjer včeraj danes čaka in 2021 – Jalova leta. Piše tudi blog.
Leta 2019 je objavil posebno pesniško zbirko svojih prekmurskih pesmi z naslovom Zacumprani cimper, ki ji bo v oddaji namenjena posebna pozornost literatov Urška.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija