18. avgust 2021 ob 18:00

Splet besed: Nina Bohnec

MIKK Murska Sobota
Sreda, 18. avgust 2021 ob 18h
Hibridni dogodek
Ogled bo možen v živo v MIKKovem klubskem prostoru ali preko Facebook strani
Ogled oddaje v živo bo mogoč za omejeno število ljudi ob upoštevanju pogojev PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
?Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
➡︎?Gostja 17. oddaje Splet besed bo Nina Bohnec.
Nina Bohnec, 18 let. Obiskovala OŠ Prežihovega Voranca Bistrica in letos zaključila 4. letnik Gimnazije Murska Sobota. Njeno prvo prelomno srečanje z literaturo se je zgodilo v 3. razredu OŠ, ko so učenci podaljšanega bivanja pod mentorstvom učiteljice Mateje Zelko napisali skupno pravljico, jo prijavili na natečaj “Z domišljijo na potep” in postali eni izmed 10, ki jim je založba Smar-team iz pravljice natisnila ilustrirano knjigo. V 5. razredu so s sošolci znova skupinsko sodelovali na omenjenem natečaju in za nagrado spet osvojili natis njihove pravljice. V 8. in 9. razredu se je pod mentorstvom Katje Pucko na ta natečaj prijavila samostojno in sodelovanje se je obakrat obrestovalo v novi knjigi (ne več pravljice, krajša romana). V srednji šoli je spoznala profesorico Božo Ivanuša Trajbarič, ki je vsa štiri leta spodbujala njeno pisanje in z njo zaokrožila pot srednješolskih literarnih natečajev. S prehodom iz osnovne v srednjo šolo se je zgodil tudi njen prehod od proze k poeziji. Leta 2018 je spoznala in si nekaj časa dopisovala s Ferijem Lainščkom, ki ji je podal prve pomembne nasvete glede pisanja in jo istega leta v okviru festivala Oko besede prijavil na delavnico Mlade oči pisatelja in urednika Aljoše Harlamova, kjer je spoznala pesnika Denisa Škofiča, ki je od takrat njen mentor. Lani so se njene pesmi uvrstile med 5 najboljših na natečajih Župančičeva frulica in Mala Veronika, letos je bila zmagovalka Male Veronike. Nekaj pesmi naj bi izšlo v letošnjem letnem zborniku portala Pesem.si, tri so bile objavljene v najnovejši izdaji dijaške revije Podstrešje.
Z voditeljico pogovora bosta klepetali o Ninini literaturi, vstopu v literarni prostor in pomenu mentorstva za mladega avtorja.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija