22. september 2021 ob 18:00

Splet besed: Tanja Špes

Sreda, 22. september 2021 ob 18h
Ogled bo možen v živo preko Facebook strani in v živo v klubskem prostoru (pod PCT pogoji)
__________
?Splet besed je spletna pogovorna oddaja, ki jo skupaj pripravljata MIKK Murska Sobota ter pisateljica in urednica Lučka Zorko. V oddaji, ki bo potekala vsako drugo sredo ob 18. uri, bomo spregovorili širše o književnosti.
Gostili bomo mlade avtorje leposlovnih del in z njimi spregovorili o njihovi ustvarjalni poti, predstavili kakšen odlomek iz njihovih del in s tem poskušali spodbuditi tudi mlade, da se še sami preizkusijo v pisanju literature.
Občasno bomo v oddaji tudi predstavili kakšno novo literarno delo, obeležili kako spominsko obletnico in priredili kakšen večer branja proze v živo.
➡︎?Gostja 19. oddaje Splet besed bo TANJA ŠPES
Rojena 1992 v Mariboru, dokončala magisterij iz psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Mariboru, trenutno pa je tudi edukantka transakcijske analize na Inštitutu IPSA. S pisanjem kratkih zgodb se je začela ukvarjati leta 2018, ko jo je prijateljica spodbudila, da se udeleži mednarodnega natečaja Premio Energheia. Zgodba z naslovom Pobiralci čustev, za katero pravi, da je prva zgodba, ki jo je dokončala, je bila na omenjenem natečaju nagrajena. Od takrat naprej jih je napisala več – zgodbe objavlja na svoji spletni strani, njihove izseke na Instagramu, včasih pa jih pošlje tudi na kakšen natečaj. Njena zgodba Besede je bila med nominiranimi za najboljšo kratko zgodbo revije Sodobnost 2019, zgodba Maske pa med nominiranimi za najboljšo kratko zgodbo revije Sodobnost 2020. V prostem času najraje bere, piše, pleše, raziskuje svet, hodi v hribe, uživa v lepih razgledih in preživlja čas z ljudmi, ki jih ima najraje.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija