18. november 2022 ob 19:00

VEČER ARGENTINSKE GLASBE

Nastopajoči: Marko Hatlak – harmonika in FUNtango (Marko Črnčec – klavir, Benjamin Ziervogel – violina, Luka Gaiser – kontrabas).
Solista: Bernarda Fink (mezzosopran) in Carlos Fink (basbariton).

Z izjemno zasedbo MARKO HATLAK & FUNtango ter solistoma BERNARDO FINK in MARCOSOM FINKOM iz Argentine bomo v Gledališču Park zaznamovali 100. obletnico rojstva velikega revolucionarja in enega najslavnejših glasbenikov 20. stoletja, argentinskega skladatelja ASTORJA PIAZZOLLE. Njegov, kot ga je sam poimenoval, NOVI TANGO je obšel svet in za vedno spremenil pojmovanje tanga, kjer je plesišča zamenjal za najimenitnejše koncertne odre po vsem svetu. Njegova zmes klasične glasbe, jazza in kompozicije 20. stoletja se je na široko odprla novim idejam in nepredvidljivosti, ki se v grobem kaže v izmenjevanju hitrih in počasnih tempov ter izredne dinamike, od nežnih do kričečih in brezkompromisno temperamentnih “momentov”.

Bernarda in Marcos Fink nastopata na največjih svetovnih odrih, sta izjemna solista, rojena slovenskim staršem v Buenos Airesu (Argentina). Leta 2013 sta prejela nagrado Prešernovega sklada, letos pa državno odlikovanje, srebrni red za zasluge za dosežke na glasbenem področju.

Diskografija Bernarde Fink je bila med drugim nagrajena z nagradama grammy in diapason dʼor.

cena vstopnice za izven:
19 evrov – v predprodaji
23 evrov – na dan dogodka

Vabi Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota

Ulica Štefana Kovača 30, Murska Sobota, Slovenija