4. september 2023 ob 12:00
5. september 2023 ob 12:00
6. september 2023 ob 12:00

VPIS ABONMAJEV 2023/24 – ZKTŠ MURSKA SOBOTA – DOSEDANJI ABONENTI

Spoštovani,

po številnih dogodkih, ki so v poletnih mesecih potekali na prostem, vas v prvem jesenskem mesecu vabimo k vpisu glasbenega in gledaliških abonmajev 2023/24.

Abonmaji zagotavljajo cenejše vstopnice, stalni sedež, obveščanje po običajni ali elektronski pošti in odlične dogodke, ki jih ne smete zamuditi.

VPIS ABONMAJEV

Od ponedeljka, 4., do srede, 6. septembra 2023, od 12. do 16. ure vabimo k vpisu DOSEDANJE abonente GLASBENEGA IN GLEDALIŠKIH ABONMAJEV.

Vpišete se po telefonu:

Glasbeni abonma – 02 521 43 84 (Polonca)

Abonma drama/komedija – 02 521 43 80 (Tjaša)

Abonma komedija – 02 521 43 81 (Mojca)

 

Ob vpisu v letošnje abonmaje Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota bomo zbirali prijave še za vpis v ABONMA OPERA IN BALET SOBOTA Opere in baleta SNG Maribor. Ob vpisu vsaj 20 abonentov bomo organizirali avtobusni prevoz na predstave. Vsebino abonmaja vam predstavljamo na koncu zloženke.

 

NA OBISKU

Tudi to sezono bomo abonentom ponudili možnost, da skupaj obiščemo vsaj en večji gledališki, glasbeni ali drug umetniški dogodek. O obisku vas bomo obvestili pravočasno.

DOBRODOŠLI V NOVI SEZONI!

POVABILO K VPISU V GLASBENI ABONMA 2023/24

Dosedanji abonenti vabljeni k vpisu od 4. do 6. septembra 2023 med 12. in 16. uro. Vpis bo po telefonu – 02 521 43 84 (Polonca).

Dosedanje sedeže lahko obdržite le v tem vpisnem terminu, pozneje to ne bo več mogoče.

 

CENA ABONMAJA:

60 evrov – možnost plačila na en, dva ali tri obroke (oktober, december, februar)

(cena vstopnic za izven – od 18 do 30 evrov)

 

PROGRAM GLASBENEGA ABONMAJA 2023/24  

YAGODY – VEČER LJUDSKE GLASBE IZ UKRAJINE

Zasedba: Zoryana Dybovska (tibetanska skleda, glas), Sofia Leshyshak (džemba, glas), Veronika Poznyak (harmonika, glas), Valeriia Mocharska (boben, tamburin, glas)

Vsak trenutek v človekovem življenju ima svojo pesem, pravi Zoryana Dybovska, ustanoviteljica zasedbe Yagody. Njihova glasba združuje vse ukrajinske regije in glasbeno tradicijo Ukrajincev. Predstavile se bodo z bogato zbirko pesmi o ljubezni in življenju ter jo prepletle z zanimivo odrsko predstavo, saj so prav vse članice zasedbe aktivne tudi v svetu gledališča.

Yagody je nedvomno ena najbolj karizmatičnih ukrajinskih skupin folka. Glasbenice ustvarjajo zelo raznolik in energičen svet melodij in ritmov.

 

 

RADE ŠERBEDŽIJA IN ZAPADNI KOLODVOR

Nastopajoči: Rade Šerbedžija (glas), Antun Stasić (violina), Marjan Krajna (harmonika), Jura Vrandečić (bas), Pere Ištvančić (kontrabas), Brano Bogunović – Pif (kitara), Ranko Purić (bugarija)

Rade Šerbedžija je ena največjih igralskih legend nekdanje skupne države. Tudi v slovenski glasbeni krajini je od nekdaj občudovan, saj je svoj pečat mnogim generacijam pustil z zdaj že ponarodelimi Barbara, Ne daj se Ines in številnimi drugimi skladbami.  Za igralske stvaritve je prejel številne prestižne nagrade, njegova sijajna igra pa je vzbudila zanimanje tudi tujih režiserjev in tako se je na velikem platnu že večkrat znašel v družbi svetovno znanih igralskih imen.

Rade Šerbedžija svoj izjemni igralski talent združuje s prodorno odrsko interpretacijo šansonov, proze in poezije, ki jim za posladek doda še kakšno življenjsko anekdoto. Skupaj z vrhunskimi glasbeniki iz skupine Zapadni kolodvor bo ustvaril umetniško-glasbeni večer.

 

BIG FOOT MAMA AKUSTIKA

Zasedba: Grega Skočir (glas), Alen Steržaj  (basovska kitara),  Zoran Čalić (kitara), Jože Habula (bobni), Daniel Gregorič (kitara)

Big Foot Mama že 33. leto opravičujejo status ene najuspešnejših zasedb v slovenski glasbeni zgodovini. Skupino so v zadnjih letih zaznamovali veliki uspehi, kot so dvakrat razprodana Arena Stožice in izid akustične plošče Akustika. Medtem ko so fantje začeli ustvarjati material za nov studijski album, na koncertih predstavljajo prerez celotne kariere z vsemi starimi in novejšimi uspešnicami.

S surovim rokerskim zvokom, iskrenimi besedili in pristnim odnosom do glasbe se nam bodo tokrat predstavili v akustični različici.

SLAVA – MELODIJE SLOVANSKIH DEŽEL

Nastopajoči: godalni orkester pod vodstvom Matije Krečiča

Glasbeniki za koncert v Gledališču Park pripravljajo skladbe iz bogate zakladnice velikih skladateljev slovanskih dežel. Vse krasijo čudovite melodije, ki so nezmotljivo slovanske – izpovedne, mehke in melanholične, pa tudi virtuozne in humorne.

Posebnost večera bo svetovna praizvedba nove suite z Magnificovo glasbo iz filmov Montevideo, bog te video ter Montevideo, vidimo se!. Skladbo je za pričujoči orkester napisal dolgoletni Magnificov aranžer Matija Krečič, vsebuje pa vse glavne melodije iz omenjenih filmskih uspešnic. Tudi te so prežete s slovanskim melosom, nekateri napevi so na Balkanu celo ponarodeli.

 

POBAVILO K VPISU V GLEDALIŠKA ABONMAJA 2023/24

Dosedanji abonenti vabljeni k vpisu od 4. do 6. septembra 2023 med 12. in 16. uro. Vpišete se po telefonu:

ABONMA DRAMA/KOMEDIJA – 02 521 43 80 (Tjaša),

ABONMA KOMEDIJA – 02 521 43 81 (Mojca).

Dosedanje sedeže lahko obdržite le v tem vpisnem terminu, pozneje to ne bo več mogoče.

 

ABONMA DRAMA/KOMEDIJA

V abonma bodo vključene predstave različnih žanrov – od drame do komedije in vsega vmes. Namenjen je radovedni publiki, ki jo zanima gledališče v vsej svoji raznolikosti, predvsem pa kakovosti.

ABONMA KOMEDIJA

V abonma bodo vključene predstave, ki so opredeljene kot komedije in ponujajo publiki ob razmisleku tudi smeh in sprostitev.

Predstave obeh abonmajev se bodo zvrstile od oktobra 2023 do maja 2024.

Gostovanja slovenskih poklicnih gledališč bodo načeloma med tednom.

 

CENA ABONMAJEV:

80 evrov

72 evrov – upokojenci, dijaki, študenti

možnost plačila na en, dva ali tri obroke (oktober, december, februar)

(cena vstopnic za izven – od 20 do 25 evrov)

 

 

PROGRAM ABONMAJA DRAMA/KOMEDIJA 2023/24

komedija

Sally Potter: PARTY, SNG Drama Ljubljana

Režija: Ivica Buljan

Igrajo: Nataša Barbara Gračner, Marko Mandić, Polona Juh, Igor Samobor, Zvezdana Mlakar, Saša Pavlin Stošić, Timon Šturbej

Uvrstitev v tekmovalni program 31. Dnevov komedije.

Party na svojem domu priredi Janet, ki je pravkar dosegla najvišjo točko svoje politične kariere – postala je ministrica za zdravstvo vlade v senci. Z možem znanstvenikom povabita na slavje najožji krog prijateljev.

Duhoviti, inteligentni, kot blisk hitri dialogi se dotaknejo tem, kakršne pričakujemo v krogu izobraženih, razgledanih in elokventnih oseb z artikuliranimi stališči do: politike, krize zdravstvenega sistema, demokracije, feminizma … Njihov racionalni in kultivirani modus pa preglasijo čustva, ko Janetin mož izbere prav ženin party za razkritje dveh dejstev: da je na smrt bolan ter da se bo ločil od žene in preostale dni preživel z Janetino sodelavko.

tragična farsa

Florian Zeller: OČE (Le Père), SLG Celje

Režija: Jernej Kobal

Igrajo: Manca Ogorevc, Branko Završan, Andrej Murenc, Lučka Počkaj

Igra francoskega dramatika srednje generacije Floriana Zellerja Oče je izmuzljiva pripoved o dementnem očetu in njegovih najbližjih, ki se soočajo in spopadajo s to srhljivo boleznijo.

Avtor nas v svet dementnega očeta Andréja spretno zapelje tako, da stvari vidimo skozi njegov pogled, ne z vidika hčere Anne, njenega partnerja Pierra ali bolniške negovalke. André si na vso moč prizadeva, da bi v svojem zmedenem svetu našel smisel. Bolezen namreč skokovito napreduje in njene manifestacije se kažejo na različnih ravneh. Pripoved nenehno spodmika naša pričakovanja in mestoma deluje celo kot srhljivka, še posebno takrat, ko se v očetovem stanovanju pojavijo popolni tujci, mestoma pa tudi kot čudna pinterjevska črna komedija.

družinska drama

Maruša Krese: DA ME JE STRAH?, Prešernovo gledališče Kranj

Režija: Anđelka Nikolić

Igrajo: Miha Rodman, Vesna Jevnikar, Borut Veselko, Tina Resman

V avtobiografskem romanu se je pesnica, pisateljica, novinarka in humanitarka Maruša Krese dotaknila vznemirljive in travmatične teme druge svetovne vojne na slovenskih tleh. Zgodba o njeni družini se začne leta 1941 skozi osebno izpoved mladega partizanskega para, ki se nenadoma znajde sredi vojne vihre sredi kočevskih gozdov, kjer poteka krut in neizprosen boj za preživetje.

»Zgodbe vplivajo na to, kako bodo živele naslednje generacije in ali bo to življenje v miru ali vojni. Gre za medgeneracijski prenos zgodb in travm, ki je zelo pomemben, saj naslednja generacija hitro pozabi, kaj je bilo, zato se potem drugače odzove na možnost nove vojne.« Anđelka Nikolić, režiserka

drama

Barbara Zemljič: OLJE ČRNE KUMINE, Mestno gledališče ljubljansko

Režija: Barbara Zemljič

Igrajo: Jure Henigman, Bernarda Oman, Karin Komljanec, Gaber K. Trseglav, Matej Zemljič

Družinski odnosi so poleg genov osnovni gradnik človekovega značaja. V zgodbi o teh odnosih srečamo študenta Boruta in njegovo mamo, podjetno in delavno samohranilko Moniko, ki prisega na vsemogočno zdravilno moč črne kumine.

V njuno življenje vstopimo nekega večera v letu 2001, ko Monika k sebi povabi svojo bodočo snaho Valentino, s katero želi proslaviti zaroko z Viktorjem, Valentininim bratom. Borut, ki prezira materino promiskuitetno vedenje, saj po njegovem mnenju prepogosto menjava partnerje, se odloči, da se bo preselil k babici …

Kaj komu pomenijo sreča, smisel in sočutje, je odvisno tudi od tega, kateri generaciji pripadamo, kakšne vzgoje smo bili deležni in v kakšni družbi živimo.

Preostali predstavi vam razkrijemo med sezono.

 

 

 

PROGRAM ABONMAJA KOMEDIJA 2023/24

komedija

FANTOVŠČINA, SiTi Teater

Režija: Dejan Batoćanin

Igrajo: Gašper Bergant, Sašo Stare, Žan Papič

Sveži tridesetletniki, zreli najstniki in zeleni možje, za katerimi so leta divjaštva in jim zdaj odgovornost močno trka na vrata, so primorani sprejeti življenjsko pomembne odločitve.

Hudomušni Sašo, navihani Žan in vedno črni Gašper. Gre za tri dokaj lepe mladeniče, genialce oziroma »loleke« povprečnega videza, ki poskušajo razumeti življenje okrog sebe. V predstavi Fantovščina delijo fantastične nasvete za samske in za tiste, ki so že v zvezi. A ste se kdaj želeli smejati svoji propadajoči zvezi? Zdaj se lahko. Najprej štalca pol pa kravca? Cene štalc so nedosegljive, kravce pa še ni. Čas je za prvo inventuro življenja. Nič več žurk in ponočevanj. Punca, poroka, služba. Kredit. Nič več neuspelih poskusov. Zdaj gre zares!

komedija

Milan Grgić: I ♥ NJOFRA, Mestno gledališče Ptuj

Režija: Samo M. Strelec

Igrata: Gojmir Lešnjak Gojc, Vlado Novak

80. leta prejšnjega stoletja. Še je živ tovariš Tito, še imamo »rešpekt« do Ljudske milice, Jugoslovanske ljudske armade, še se ve, kdo pije in kdo plača in kdo ali kaj je zunanji sovražnik. V socialističnem bloku živita mož in žena. In njuna hči.

On, morda »gradjansko lice na službi u JNA«, naturalizirani Mariborčan (Vlado Novak), in Ona, morda Ljubljančanka z meščanskim, intelektualnim pedigrejem (Gojmir Lešnjak Gojc). Nekega jutra On pri britju zagleda z rdečo šminko na ogledalo napisano sporočilo njegove ljube hčerkice: Njofra! Hči je zbežala od doma – ker se bo poročila! In to skrivaj! Ne da bi vprašala ato, če dovoli! Nezaslišano. Mama za to seveda ve, a se dela, kakor da ne ve nič. In drži hčerki »štango«.

Zaprašena, staromodna in rahlo nostalgična komedija, za vse jugonostalgike in tiste, ki to niti slučajno ne želijo biti.

komedija

Cristina Clemente, Marc Angelet: LAPONSKA, Gledališče Koper

Režija: Nenni Delmestre

Igrajo: Urška Taufer, Tjaša Hrovat, Luka Cimprič, Rok Matek, Nika Rozman

Božični večer v zasneženi koči na Laponskem … V pričakovanju praznovanja in srečanja otrok s »pravim« Božičkom na obisk k sestri iz Primorske, že desetletje poročeni s Fincem, pripotuje druga sestra z možem in petletnim sinom. Ko nordijska veja družine napove, da ne bo sodelovala pri obisku Božičkove dežele, njihova štiriletna hčerka pa svojemu slovenskemu bratrancu pojasni, da svetega moža pač ni in da darila otrokom skrivaj kupijo starši, je božični večer uničen. Pandorina skrinjica, iz katere privrejo številne družinske skrivnosti, predvsem pa nasprotja, pogojena s kulturološkimi razlikami med urejeno finsko družbo ter »ležernostjo in neodgovornostjo« mediteranskega načina življenja, eksplodira.

komedija

Eva Mahkovic, Tereza Gregorič: TRIDESETLETNICE, SNG Nova Gorica

Režija: Tijana Zinajić

Igrajo: Anuša Kodelja, Lucija Harum/Arna Hadžialjević, Lara Fortuna, Jure Kopušar, Žiga Udir

Lana, Antea in Leticija so skoraj odrasle punce in prijateljice. Želijo si iz Slovenije v obljubljeno deželo, kjer lahko živijo svobodno, brez predsodkov, brez pričakovanj, kjer bi cenili njihovo sposobnost in delavnost. Namesto v obljubljeni deželi pa se znajdejo v prelomnem obdobju, ki s sabo prinese tornado velikih življenjskih odločitev in je hkrati preizkušnja za prijateljstvo, za življenjska prepričanja, za vse, kar so si o odraslosti do zdaj samo predstavljale.

Pomembno vlogo v predstavi odigra glasba. Avtor glasbenih priredb in korepetitor je Anže Vrabec.

Preostali predstavi vam razkrijemo med sezono.

 

ABONMA OPERA BALET SOBOTA, SNG MARIBOR

Ob vpisu v letošnje abonmaje Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota bomo zbirali prijave še za vpis v ABONMA OPERA BALET SOBOTA Opere in baleta SNG Maribor.

Ob vpisu vsaj 20 abonentom bomo organizirali avtobusni prevoz na predstave.

Abonma Opere in baleta SNG Maribor vsebuje 6 predstav:

–        Wolfgang Amadeus Mozart: Čarobna piščal (Die Zauberflöte)

–        Edward Clug: FAUST

–        Mikis Theodorakis: GRK ZORBA

–        Giacomo Puccini: LASTOVKA (La Rondine)

–        Radovan Gobec: PLANINSKA ROŽA

–        Giacomo Puccini: TOSCA

CENA ABONMAJA

Cena abonmaja vključuje obisk šestih izjemnih predstav ter avtobusni prevoz iz Murske Sobote do Maribora in nazaj. Cena velja ob vpisu vsaj 20 abonentov.

204 evre

180 evrov – upokojenci, dijaki, študenti

možnost plačila na en, dva ali tri obroke (oktober, december, februar)

Ogled bo organiziran ob vpisu vsaj 20 abonentov.