10 razlogov za obisk Murske Sobote

Predstavljamo vam 10 izmed številnih razlogov za obisk srca Pomurja, Murske Sobote.

1. Expano s Soboškim jezerom

Največji doživljajski park v Sloveniji je svoja Vrata v Pomurje odprl aprila 2019! Z vrhunsko najsodobnejšo tehnologijo boste v razstavnem delu paviljona doživeli spektakularno izkušnjo sveta ob Muri. Jezero ob Expanu vam ponuja številne možnosti preživljanja prostega časa.

2. Mestno jedro
Sprehodite se po osrednji ulici Murske Sobote, naj vas osupnejo veličastne meščanske stavbe s secesijskimi dekorativnimi prvinami. Vabljeni na sprehod po imenitnih modernističnih delih znamenitega arhitekta Ferija Novaka.

3. Hranilnica prekmurskih dobrot
V eni izmed najlepših stavb v mestnem jedru, kjer je nekoč domovala Hranilnica južnega dela Železne županije, se danes lahko razvajate s pristnimi prekmurskimi dobrotami, okusite izvrstna vina ali najboljšo kavo v mestu. Razvajajte se v lični butični lokalni trgovini.

4. Fazanerija
Fazanerija je edini večji gozdni kompleks v bližini mesta, ki je namenjen rekreaciji mestnega prebivalstva s trim stezo, letnim kopališčem, teniškim igriščem, nogometnim stadionom. Skozi se vijejo sprehajalne in pohodniške poti, tudi kolesarska Pot užitka, ki objame Mursko Soboto in okolico.

5. Mestni park z gradom
Mestni park je eden najlepše ohranjenih grajskih parkov v Sloveniji in se razprostira na površini devetih hektarjev in pol. V njem ob dvestoletnih hrastih počiva tudi renesančni dvorec, v katerem ne spreglejte muzeja in Mladinskega informativnega in kulturnega kluba. V času toplih mesecev park oživi s kopico družabnih dogodkov.

6. Pomurski muzej Murska Sobota
Eden od najbolj prepoznavnih pokrajinskih muzejev v Sloveniji vas bo navdušil s stalno razstavo o zgodovini Pomurja iz pradavnine in vse do današnjih dni, za katero je leta 1999 prejel prestižno priznanje Evropskega muzejskega foruma. Svoje prostore je dobil v impozantnem gradu sredi mestnega parka.

7. Evangeličanska cerkev z drevoredom Martina Luthra
Vabljeni na razvedritev na ploščad Drevoreda Martina Luthra, kjer se v praznično okrašenem in osvetljenem zimskem času mladi vseh starosti veselijo drsališča in pestrega programa ob prazničnih hiškah. Osrednji evangeličanski kompleks s cerkvijo neogotskega stila v slovenski protestantski prestolnici stoji v parkovni osi Drevoreda Martina Luthra in se povezuje z gradom skozi Trubarjev drevored v mestnem parku.

8. Po poteh židovske dediščine
Urbanistični razvoj mesta je pred več kot 150 leti pomembno spodbudila najštevilnejša židovska skupnost Prekmurja. Priporočamo vam voden ogled židovske kulturne dediščine, od kraja, kjer je stala najlepša sinagoga v Sloveniji, mimo čudovitih zgradb na Slovenski ulici in pozabljenega kovčka na železniški postaji, do judovskega pokopališča na obrobju mesta.

9. Galerija Murska Sobota z zbirko Murinih skulptur
Galerija gosti številne vrhunske regijske, slovenske in tudi tuje umetnike. V stalni zbirki hrani več kot 680 umetnin slikarskih in kiparskih del ter del na papirju. Na kreativne delavnice so vabljene tudi družine z otroki in mladi. Sprehod po ulici Štefana Kovača ponuja pravo kulturno poslastico z ogledom Murinih skulptur, ki so našle svoj prostor vzdolž po ulici.

10. Bunker
Priporočamo bistro Bunker, postapokaliptični steampunk ba. Lokal z izvirnim in atraktivnim ambientom, ki poleg odličnih gurmanskih burgerjev svojim gostom ponuja tudi največjo izbiro piv v mestu.

 

Obišči Mursko Soboto, doživi srce Pomurja!

Slovenska ulica 41, Murska Sobota, Slovenija


Ime in priimek (obvezno)

E-pošta (obvezno)

Datum prihoda

Organizacija

Telefon (obvezno)

Datum odhoda

Izberite paket

Število odraslih

Število otrok

Dodatne želje