Kolesarjenje ob reki Muri

RIDE GORIČKO pripravi nepozabna kolesarska doživetja po Prekmurju. Izkušeni vodniki z nacionalnimi licencami turnega kolesarstva, ki so odraščali z naravnimi lepotami gričevnatega Goričkega in ravninskega Prekmurja, vas popeljejo med vinograde ali skrivne gozdne poti vse do skrivnostne reke Mure. Izbirate lahko med raznolikimi turami – za družine, adrenalina željne kolesarje, team buildinge, idr. Ob kolesarjenju odkrivate lepote Pomurja, kulturne in naravne znamenitosti in okušate lokalne dobrote.  

BRODARSKA POT OB REKI MURI PAKET VSEBUJE: Ogled kulturnih in naravnih znamenitosti, predstavite prekmurskega podeželjskega življenja v preteklosti. Kulinarično doživetje, organizacijo in vodenje z lokalnim licenciranim vodnikom. Možnost vodenja v slovenskem, nemškem ali angleškem jeziku. Kosilo vsebuje topli obrok.

  • Expano
  • Otok ljubezni
  • Brod na Muri
  • Mlin na Muri
  • Grad Murska Sobota
  • Dvorec Rakičan
  • pristno prekmursko kosilo

  Brodarska pot ob reki Muri, pot ki povezuje preteklost in sedanjost prekmurskega življenja. Popeljali vas bomo ob žuboreči reki Muri, ki je v preteklosti bila edini vir energije za tamkajšnje prebivalstvo. Ogledali si boste lahko ohranjene mline na Muri, tudi tistega najbolj znamenitega, ki ga reka še vedno poganja. V preteklosti mostov čer reko Muro še ni bilo, le to pa so morali nekako prečkati. Zato boste lahko tudi vi celo dvakrat doživeli starodavni način prečkanja reke Mure z brodom, v kolikor bo vode v rečni strugi dovolj. Ogledali si boste lahko Otok ljubezni, ki se imenuje tudi kraj zaljubljencev, ponuja pa še mnogo drugih čudovitih doživetij. Popeljali vas bomo tudi skozi največje prekmursko mesto in predstavili ohranjene kulturne znamenitosti. Konec pa bo seveda zaznamovalo kulinarično doživetje. Pravo prekmursko kosilo s pogledom na ‘Soboško jezero’.  

Dolžina poti: 42km

Čas na kolesu: 3,5h

Čas ture: 5h

CENA: 65€ / osebo

Ime in priimek (obvezno)

E-pošta (obvezno)

Datum prihoda

Organizacija

Telefon (obvezno)

Datum odhoda

Izberite paket

Število odraslih

Število otrok

Dodatne želje