Petdnevno doživetje “bisera Pomurje”

KAJ BOSTE DOŽIVELI?

DAN 1: Doživite osrčje Pomurja na kolesu

Doživetje Pomurja pričnete v Murski Soboti – srcu Pomurja. Potem ko se v Hranilnici prekmurskih dobrot opremite z informacijami, potrebnimi za raziskovanje Pomurja ter zajahate kolo, poženete pedala po poteh Murske Sobote. Po ogledu znamenitosti v središču Murske Sobote vas bo zemljevid popeljal do Soboškega jezera, ob katerem stoji najnovejša turistična atrakcija v Pomurju – Expano.

Že sam pogled na lepo urejeno okolico je doživetje, najboljše doživetje pa vas čaka v doživljajskem parku Expano. Tukaj spoznamo zanimivo zgodbo Pomurja, naravo in pomurske kraje na inovativen način. Po ogledu Expana in razgibavanju v motoričnem parku ob jezeru je čas, da si privoščite kosilo.

Okrepčani znova zajahate kolo in zavijete v naselje Krog, do reke Mure, kjer obiščete tradicionalno plovilo, brod. Mimo Murskih mrtvic se zapeljete do Rakičana, kjer vas čaka starodavni dvorec s konjušnico in skrivnostnim parkom. Kolo parkirate in raziščete okolico, nato pa si odpočijete v kavarni dvorca in uživate v razgledu na mogočna drevesa in plemenite živali.

Napolnjeni z novo energijo se s kolesom vrnete v Mursko Soboto.

Po zaključenem kolesarjenju vam priporočamo, da se okrepčate z enim od mnogih vrst piva, ki jih ponujajo v postapokaliptičnem baru Bunkerju.

DAN 2: Raziščite pomurske bisere, ki jih skrivajo gorički hribi

Po zajtrku se podamo na pot v smeri Goričkega. Prva postojanka je slatinski izvir v Nuskovi, kjer vas pričaka pristna pomurska mineralna voda. Pot vas nato vodi na najvišji pomurski vrh v Sotino, kjer boste z razglednega stolpa občudovali pokrajino na obeh straneh slovensko-avstrijske meje.

Nato se zapeljete do naselja Grad, kjer v doživljajskem parku spoznate zgodbo krtka Olija in goričkega vulkana, ki je bruhal nekoč. Raziščete tudi največji grad Grad, ki velja za največjo graščino na Slovenskem.

Iz Goričkega se spustite v Moravske Toplice, kjer v pozno popoldanskih urah zaplavate v pomurskih termalnih vodah.

DAN 3: Od simbola Prekmurja do nepozabnih teras Jeruzalema

Prva postojanka vas čaka v Beltincih, kjer si ogledate slikovito cerkev, park, v katerem vas čakajo zanimive replike starih koles ter grajsko poslopje s staro lekarno. Pot nadaljujete v Ižakovce do Otoka ljubezni, kjer se na reki Muri nahaja brod. Obisk Prekmurja ni pravi, če se z brodom ne zapeljete čez Muro in nazaj.

Zavijete iz Prekmurja v Prlekijo, kjer se najprej ustavite v Ljutomeru in si ogledate mestno jedro, trg in cerkev.

Nato pa se znova podate višje. V osrčju Ljutomersko-jeruzalemskih goric vas pričaka ena najbolj slikovitih pokrajin v Sloveniji – terase Jeruzalema. Potem ko parkirate avtomobil pri Dvorcu Jeruzalem, se odpravite na krajši pohod med vinogradi. Sprehodite se do naselja Svetinje, nato pa uživate v kosilu z razgledom. Vrnete se do Dvorca Jeruzalem in užijete kozarček rujnega vina v eni izmed okoliških vinskih kleti. Napolnjeni z novim elanom se vrnete v Moravske Toplice.

DAN 4: Trajnostno naravnan potep po Pomurju

Ta dan boste znova aktivni. V Moravskih Toplicah si boste izposodili kolo ter ga s pomočjo avtobusa (z novo storitvijo – prevoz koles z nosilci za kolesa na avtobusih) prepeljali v Lendavo. Tam boste zajahali svoje kolo in se podali po središču Lendave: gledališko-koncertna dvorana, sinagoga, grad in stare mestne hiše kar vabijo, da naredite nekaj čudovitih fotografij.

Nato vas čaka manjši vzpon do Lendavskih goric z najvišjim razglednim stolpom v Sloveniji. Vaš trud bo nagrajen s čudovitim razgledom na sosednje vinograde in pokrajine štirih držav.

Po spustu v Lendavo je čas za kosilo. Priložnosti za okusno kosilo v evropski prestolnici bograča, nikakor ne manjka. Okrepčani znova poženete pedala, tokrat do Dobrovnika, kjer boste v tropskem vrtu občudovali eksotične rastline in orhideje. Če vam čas dopušča, se ob povratku v Moravske Toplice ustavite še v čudoviti Plečnikovi cerkvi oziroma t.i. Beli golobici v Bogojini.

DAN 5: Vsrkajte energijo Prekmurja

Zjutraj se podajte v Selo, kjer se skriva skromna, a slikovita romanska rotunda. Nato zavijte v podeželsko čokoladnico Passero, kjer se v ročno izdelanih čokoladah skrivajo pristni okusi Prekmurja.

Za tem pa vas že vabijo vile/Rusalke skrite v bukovem gozdu ob Bukovniškem jezeru, kapelica, izvir vode in energijske točke. Ob šelestenju bukovega listja se navdahnite z novimi energijami.

Obisk Prekmurja zaključite s popoldanskim kopanjem v zdravilnih vodah okoliških term.

CENA: od 319 EUR /osebo

KAJ JE VKLJUČENO:

 • Organizacija programa
 • Ogledi po programu
 • Izposoja koles in čelad
 • Avtobus Moravske Toplice – Lendava in prevoz kolesa (odhod iz M.T. ob 9:12)
 • Vstopnina v doživljajski park Expano in ogled
 • Vstopnina v doživljajski park Vulkanija
 • Vstopnina v grad Grad
 • Vstopnina v grajsko lekarno, Beltinci
 • Vožnja z brodom na Otoku ljubezni
 • Vstopnina za razgledni stolp Vinarium
 • Vstopnina v Tropski vrt Ocean Orchids
 • Kopalne karte (odvisno od izbora nastanitve)
 • 4x polpenzion v izbrani nastanitvi v Moravskih Toplicah (cena velja za dvoposteljno sobo v primeru bivanja dveh oseb)
 • Rotunda – vstopnina (predvidoma 2 EUR)
 • Turistična taksa

DOPLAČILA (opcijsko):

 • Jutranja kava ali sok v Hranilnici prekmurskih dobrot (po ceniku)
 • Kosila (doplačilo po ceniku v izbrani restavraciji)
 • Pijače po cenikih
 • Parkirnina ob Bukovniškem jezeru (predvidoma 2,5 EUR)
 • Enoposteljna soba

Kontakt za nakup paketa: ZKTŠ Murska Sobota

Pokličite: +386 02 5341130 ali pošljite svoje povpraševanje na spletni strani www.visitmurskasobota.si, za vas bomo pripravili ponudbo v skladu z vašimi željami

Slovenska ulica 41, Murska Sobota, Slovenija


Ime in priimek (obvezno)

E-pošta (obvezno)

Datum prihoda

Organizacija

Telefon (obvezno)

Datum odhoda

Izberite paket

Število odraslih

Število otrok

Dodatne želje