Doživite EXPANO, občutite Pomurje v malem!

Še nekaj tednov nas loči do časa, ko bo svoja vrata odprl EXPANO – interaktvini in doživljajski park.

EXPANO predstavlja najboljše v izboru dobrega. Je ogledalo vrhunske turistične ponudbe Pomurja. Gostje lahko okusite vrhunska vina in odkrivate bogato kulinariko ter se poučite o zdravilnih učinkih vode, preden zaplavate v termalnih bazenih. Spoznajte našo obrt, tradicijo, glasbo, film in poezijo. Popeljemo vas v pomurske zgodbe, preden tudi sami postanete del njih.

Poletite nad Pomurjem s pomočjo virtualne resničnosti

Med obiskom Pomurja lahko ta posebni dogodek podoživite. Sedite v maketo Cosynsovega balona, nadenite si virtualna očala in se podajte na polet nad pomursko regijo — zajadrajte nad pomurskimi ravnicami vse do Goričkega, nato preko Jeruzalemskih goric in Prlekije do Lendave in spet nazaj.
Potujte skozi čas

Podajte se na pot v obratni smeri – od današnjega dne pa vse do nastanka Zemlje. Potujte skozi snežne meteže in oceane ter preživite čas med praživalmi in praljudmi. Polni informacij o Pomurju in zanimivostih o njegovem nastanku se nato podajte v resnični svet in poiščite ostanke tistega, kar ste videli v izjemni 3D-predstavi.

Raziščite Soboško jezero

Soboško jezero preseneti vse, ki se ob njem ustavijo, s svojo velikostjo, videzom in živahnostjo dogajanja ter ponudbe. Razprostira se na 64 ha površine, ki si jo delijo jadralci na deski, suparji, plavalci, ribiči in veslači. Ponuja številne športne aktivnosti ter prostor za počitek in sprostitev po napornem ali povsem prijetnem dnevu. Čaka vas na obrobju mesta in vas vabi, da ga odkrijete. Lahko se odločite za plavanje, sup, kajak, surfanje ali pa morda za sproščujoč piknik na obali.

Bodite spretni

Svoje motorične spretnosti lahko preizkusite na kar 35 različnih napravah motorik parka ob Soboškem jezeru. Povsem dovolj jih je, da vas bodo zaposlile in navduševale več ur.