BOGATO POLETJE IZBRANIH DOGODKOV V MESTU MURSKA SOBOTA

Poletje v Murski Soboti se po Festivalu Soboški dnevi 2023 nadaljuje s 17. festivalom SOBOŠKO POLETJE 2023 in z 8. festivalom SKRITO DVORIŠČE 2023. Dogodke, za katere ni vstopnine, pripravlja Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota v sodelovanju z Mestno občino Murska Sobota.

V okviru letošnjega Soboškega poletja bodo na Trgu kulture ob julijskih in avgustovskih petkovih večerih nastopili Prekmurska godba Bakovci, Tinkara Kovač, Smooth Band, Estudiantina Ensemble, Andrej Šifrer, Vruja, Abba Mia Tribute in Duje Stanišić. Gledališče Park bo gostilo predstavo Meet. Greet. Dance. Repeat. Julijski dogodki na Trgu kulture bodo ob 21.uri, avgustovski ob 20. uri. V dvorani Glasbene šole Murska Sobota bodo od 15. do 17. julija ob 19.30 koncerti udeležencev poletnega glasbenega tabora Glasbene mladine Slovenije.

Obenem so na grajskem dvorišču pripravili program za otroke. Vsako soboto ob 10. uri bodo na sporedu predstave Mala morska deklica, Nana, mala opica, Kroki in prijatelji, Zaklad pokljuških škratov, Pujski so zakon, Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje, Krtek Zlatko ali Kakec, ki je padel z neba, in Sosedska.

Izza Hranilnice prekmurskih dobrot je svoja vrata odprlo Skrito dvorišče. Obiskovalci bodo ob julijskih sobotnih večerih ob 21. uri in v avgustovskih sobotah ob 20. uri, prisluhnili izvajalcem, kot so: Dejan Berden in Urška Centa, Prismojeni profesorji bluesa, Katja Šulc & Band, 3:RMA, Daniel Caccia & Organ trio, The Cover Girls, Tori Tango, Nubira. Skrito dvorišče bo gostilo še Knjižnico pod zvezdami. Julijski dogodek nosi naslov Kot bi luna padla na zemljo, avgustovski pa Dnevi poezije in vina.

Podroben program dogodkov je objavljen na spletnih straneh Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota.