Festival Soboški dnevi 2021 na pol poti

Po vikendu, polnem igrivih trenutkov in večernih koncertih na Slovenski ulici se danes Festival Soboški dnevi seli na Trg kulture.

Danes, 29. junija, ob 21. uri vabljeni na nastop stand-up dueta Perica Jerković in Aleš Novak na Trg kulture. Prijatelja s podobnimi interesi in nekoliko manj podobnima značajema, ki gore doživljata različno.

Predstava “Slovenec in pol” odpre večno dilemo: A si res pravi Sloven’c, če nisi šel na Triglav?

Večer komorne opere

Danes, 29. 6., ob 19. uri, v Gledališče Park vabi slovenska komorna fantastična opera mlade uveljavljene skladateljice Tine MaukoDeklica z vžigalicami, ki je nastala po motivih slavne istoimenske pravljice Hansa Christiana Andersena iz leta 1846, je noviteta Slovenskega komornega glasbenega gledališča, ki je nastala v sodelovanju z Zavodom Bunker Ljubljana.

Dogodek je brezplačen. Za ogled si zagotovite brezplačno vstopnico v Gledališču Park, danes od 14. do 17. ure ali po telefonu:  02 521 43 81 oz. uro pred predstavo.

Dva večera klasične glasbe

Festival Soboški dnevi se zaključijo z dvema večeroma klasične glasbe, ki bosta  v Evangeličanski cerkvi Murska Sobota. V sredo, 30. 6., ob 19. uri, “Classical With Attitude”.

“Classical With Attitude”

Zasedba: Ata Üstün Bilgin (A) – pianist, Adna Cinac (SLO) – sopranistka, Laura Bartelj (SLO) – violinistka

Tri klasične akademske glasbenike, študente zaključnih letnikov Glasbene akademije v Gradcu, je združila ogromna strast do glasbe. Porodila se jim je zamisel o turneji po Evropi. Stremijo k popolni izvedbi klasičnih del ter boju za ohranjanje kulturne dediščine. Turnejo bodo izvedli po Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Kosovu, Turčiji in Franciji. V Murski Soboti bodo predstavili zelo pester program.

V četrtek, 1. julija, ob 19. uri sledi nastop dveh mojstrov klasične glasbe: Cveto Kobal & Jakša Zlatar.

Cveto Kobal & Jakša Zlatar

Cveto Kobal koncertira po Evropi, Izraelu, ZDA in Japonski. Je redni profesor na Oddelku za glasbo Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru in na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Je prejemnik zlatega znaka Univerze v Mariboru in Betettove nagrade.

Jakša Zlatar je iz klavirja magistriral na Glasbeni akademiji v Zagrebu. Je profesor na tej glasbeni akademiji in na Akademiji za glasbo v Ljubljani ter dejaven koncertni pianist in član žirij na mednarodnih klavirskih tekmovanjih.

Naslovna foto: B. Flegar