Lebdeči baloni nad praznično Mursko Soboto

Medtem ko smo se morali zaradi ukrepov za preprečitev širjenja novega koronavirusa v tem letu že drugič oddaljiti drug od drugega in se zapreti v svoje domove, se leto 2020 počasi izteka.

Zaradi ukrepov bodo verjetno drugačni tudi letošnji božično-novoletni prazniki. Verjetno tudi v našem mestu ne bomo mogli organizirati prazničnih prireditev, ki so se zmeraj začeli z »Mikloševim senjem«, nadaljevali z glasbenim dogajanjem, prihodom Dedka Mraza, otroškim programom, prazničnimi hiškami in božičnim sejmom ob drsališču ter se zaključili s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem.

Vseeno pa želimo, da občanke in občani ter obiskovalci našega mesta v letošnjem decembru ne bi bili prikrajšani za praznično vzdušje vsaj ob sprehodu skozi mesto. Murska Sobota je zato letos okrašena še lepše kot doslej, z novimi in unikatnimi svetlobnimi elementi na prenovljeni Slovenski ulici!

Zasnovo za novo okrasitev Slovenske ulice je izdelal akademski slikar Mirko Rajnar, sicer tudi avtor zasnove in izvedbe praznične okrasitve Trga zmage z lampijoni, ki so jih izdelali učenci in dijaki naših šol.

Mirko Rajnar o zasnovi nove okrasitve Slovenske ulice pravi: »Balonarsko državno prvenstvo je Mursko Soboto in celotno regijo predstavilo tudi tuji javnosti in ga gotovo lahko štejemo med najpomembnejše letošnje dogodke. Gostili bomo tudi svetovno balonarsko prvenstvo, ki bo še dodatno prispevalo k promociji in prepoznavnosti mesta v svetovnem merilu. Zato se je porodila zamisel, da bi glavni element novoletne dekoracije lahko bili zračni baloni, saj bi z igrivostjo novoletne dekoracije opozarjali na aktualne dogodke v mestu v iztekajočem se letu in tudi na tiste v bližnji prihodnosti. Na nekaterih svetlečih se balonih so upodobljene silhuete stavb, ki s svojimi podobami spominjajo na naše mesto. Tako je upodobljena silhueta Soboškega gradu. Stara mestna značilnost simbolizira leto, ki je za nami, medtem ko dekorativno upodobljena silhueta Expana kot najnovejše pridobitve mesta in regije predstavlja novosti, želje in pričakovanja za prihodnost

Poleg tega je pred Hranilnico prekmurskih dobrot kot točka za praznične fotografije stal samostoječi okrasni element v obliki logotipa »Murska Sobota – srce Pomurja«.