Namig meseca: FEBRUAR

“Če je februarja pretoplo, bomo v aprilu za pečjo.”

In če stari pregovor drži se bomo v aprilu greli nekje na toplem, te tople februarske dni pa se lahko odločimo za zabavo na prostem.

 

V petek, 21. februarja bomo obeležili MEDNARODNI DAN TURISTIČNIH VODNIKOV. v Pomurskem muzeju bomo spoznali Borovo gostüvanje, pred tem se bomo sprehodili skozi Mursko Soboto. Več si preberite TUKAJ.

 

Vabljeni na OTROŠKO PUSTOVANJE, ki bo v soboto, 22. februarja, od 10 do 12. ure, na ploščadi murskosoboškega gradu. Čakajo vas zabava, krofi in topel čaj. Vsaka maska bo dobila tudi zastonj balon.

 

Aktivno lahko preživite svoj dan ob Soboškem jezeru, ki v prijetnem skoraj spomladanskem vremenu vabi s svojo modrino na sprehod ali se podajte na odkrivanje Pomurja v paviljon EXPANO.

 

Tudi v počitnicah, ki se v naši regiji začnejo v ponedeljek 24. februarja, izkoristite kar nam ponuja narava v Murski Soboti in okolici. Odpravite se na sprehod okoli Soboškega jezera, do Dvorca Rakičan kjer ste vabljeni na jahanje ali vožnjo s kočijo. Podajte se na sprehod ali kolesarjenje ob reki Muri. Ob brodu v Krogu vas pričakajo tudi nova otroška lesena igrala, ki otroke spodbujajo k gibanju in odkrivanju sveta ob reki Muri.