Namig meseca: NOVEMBER

Pred božičnim vzdušjem, ki bo Mursko Soboto objelo 6. decembra z Mikloševim senjon, prižigom prazničnih lučk in otvoritvijo drsališča, se v mestu ustavi sveti Martin.

V petek, 8. novembra (od 11. ure dalje) bo na Drevoredu Martina Luthra potekalo OSREDNJE PREKMURSKO MARTINOVANJE. Čaka nas kulinarično razvajanje, stojnice, zabava z ANSAMBLOM ŠTRK, krst mošta, obisk vinske kraljice Slovenije 2019 Mete Frangež, idr.

Obenem v soboto, 9. novembra vabljeni na MARTINOV POHOD. Dobimo se pred Hranilnico prekmurskih dobrot Murska Sobota, Slovenska ul. 41, ob 10.00 in se podamo po Martinovi poti.

Vsako sredo vas razvajajo s skodelico brezplačnega čaja v akciji “MIKKov čaj, stira gripo fkraj” MIKKovo kavarno, skozi celo zimsko sezono.

 

Gledališče Park vas vabi na kar štiri projekcije filmov, ki sodijo v sklop praznovanja 100. obletnice priključitve Prekmurja in združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Več na spletni strani Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota – KULTURA.

 

In namig za jesenske dni na prostem? Sprehod ob Soboškem jezeru, kjer vas pozdravijo jesenske barve in ogreje kuhanček v restavraciji Expano. Ob deževnih dneh vabljeni na ogled interaktivnega doživljajskega parka EXPANO.