Pomladni sejem uvod v dogajanje na prostem

V Murski Soboti poznamo Trejzino in Miklošovo senje ter sejme ob prvih ponedeljkih v mesecu, ki so zapuščina večstoletne tradicije sejmov v mestu. Lani pred praznikom svetega Vida je Komunala Murska Sobota skupaj z Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota ter mestno občino že obudila Poletni sejem.

 

Letos se nam v petek, 5. aprila, obeta še čisto svež Pomladni sejem. Zasnova in obseg sejma ter tudi njegova lokacija ostajajo kot pri Trejzinem in Miklošovem sejmu. Tako lahko obiskovalci pričakujejo okoli 150 kramarjev in rokodelcev, glasbeni nastop (Weekend band in Pihalni orkester Murska Sobota) ter znano gostinsko ponudbo.

 

Glede na koncept sejma bo ponudba osredotočena na pomladne ponudnike. Na sejmu bodo ob preostali stalni ponudbi rokodelcev in kramarjev (suho sadje, suha roba, lectarji, lončarji itd.) na voljo mlada zelenjava (domači ponudniki), cvetje, pomladne dekoracije, vrtno pohištvo, vrtno orodje, košare, lončena posoda, trajnostne vrečke, izdelki iz sivke, izdelki za prosti čas in žar, domači napitki itd.

 

Kot z vsemi drugimi dogodki, ki jih mestna občina pripravlja skupaj z javnimi zavodi, želijo tudi s Pomladnim sejmom obogatiti in popestriti dogajanje v mestu. Ob tem želijo organizatorji obuditi tradicijo in jo potem ohranjati.