Pridruži se projektu ZELENA PISARNA

Celotno slovensko turistično gospodarstvo od Goričkega do Pirana se mora za privlačnost turistične ponudbe zahvaliti predvsem neokrnjeni naravi in čistemu okolju, ki ju tudi domači in tuji gosti vse bolj cenijo. Vsakodnevno ju ogrožamo z industrijskimi in gospodarskimi dejavnostmi ter sodobnim življenjem. Slovenci smo od nekdaj cenili naravo in jo ohranjali zase, za zanamce, obiskovalce in turiste. Slovenska turistična organizacija (STO) z Zeleno shemo slovenskega turizma partnerje v slovenskem turizmu z veliko mero odgovornosti vodi po poti trajnosti. In kot nam modro nalaga ljudski rek Najprej pometi pred svojim pragom, so se že v letu 2008 podali v spremembe poslovanja, ki vodijo do odgovornega ravnanja z okoljem in naravo v Sloveniji, saj Slovenijo čutimo.

Ne želimo biti del težave, ampak del rešitve.

Uspešno zastavljeni projekt so na STO v letu 2021 nadgradili z željo, da se skrb za okolje, ki se začne v pisarni, prenese v celotno slovensko turistično gospodarstvo.

Tako toplo vabijo vse destinacije in podjetja, da se pridružijo projektu Zelena in zdrava pisarna, prijazna Sloveniji, da skupaj dokažemo, da je turizem del rešitve.

Naslovili so vseh 5 področij, na katere lahko vplivamo v času dela v pisarni, hkrati pa zelene navade prenesemo v domače okolje. Vsakdo šteje!

Več TUKAJ.

STO je pripravila tudi ZELENI PRROČNIK, ki si ga lahko snamete, natisnete ali shranite.

Murska Sobota, 27. 1. 2023