Raztrgani kruh – veliko boljši kot se sliši
S projektnimi partnerji razvijamo vodilne produkte regije: kruh, med, jabolka, buče, mleko in mineralno-termalno vodo. Gradimo slovensko – avstrijsko sodelovanje pri razvoju nepozabnih turističnih doživetij Slovenskih goric, Podravja, Pomurja in avstrijske Štajerske.
Kuhajte z nami z enim od vodilnih produktov regije.
SESTAVINE:
hleb polbelega kruha
500 g mocarele
200 g sira čedar
sol in poper
peteršilj
maslo
ocvirki
POSTOPEK:
Zagrejte pečico na 200 ˚C. Diagonalno razrežite kruh v obliko kare, vendar pazite, da ga na koncu ne prerežete, oz. da pustite spodnji del skorje cel. Med razrezane koščke kruha namestite čedar. Prekrijte z naribano mocarelo. Po vrhu posujte sol, poper, peteršilj, stopljeno maslo in ocvirke. Pecite 15−20 minut, oz. dokler ni sir stopljen, kruh pa rahlo zapečen.
Projekt FLAGSHIP PRODUCTSje sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj, programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020.