S kočijami 21. stoletja do prepoznavne turistične ponudbe

Ljubitelji starodavnih kočij in konjeništva ste prišli na svoj račun. V dvorcu Rakičan so namreč odprli razstavo »Kočije skozi čas«. Ta je nastala v sklopu projekta Horse Based Tourism – HBT, ki je financiran iz programa Interreg Slovenija Madžarska.

 

V okviru projekta HBT so razviti sodobno kočijo 21. stoletja, ki vas zapelje od Rakičana do mestnega jedra ali Soboškega jezera.

RIS Dvorec Rakičan je ob strokovni podpori in upoštevajoč sodobne trende s poudarkom na okolju prijaznih pristopih, razvil model sodobne kočije 21. stoletja, ki je namenjen večjim skupinam turistov (do 17 potnikov). Koncept celovitega razvoja kočije vključuje sodobne varnostne prvine, kot tudi elemente udobja, ki premagovanje daljših razdalj in odgovarjajo zahtevam sodobnih, edinstvenih in avtentičnih doživetij željnih turistov. Posebnost izvedbe predstavlja ločen kočijaški prostor, ki omogoča krmiljenje kočije v razponu 180 stopinj, pri čemer se celotni krmilni del vrti, ter udoben in sodobno opremljen potniških del s pokrito streho. Pilotni model kočije je opremljen z mehanizmom spuščanja, ki omogoča varno nižanje in višanje potniškega dela, s čimer je gibalno oviranim potnikom, omogočen lažji vstop in izstop. Sodobno kočijo med drugim odlikuje tudi nizko težišče, IKT oprema za potnike in uporaba sodobnih, predvsem pa lahkih materialov – vožnja s kočijo je tako prijetna tudi za konje.