TRIP TIP: 20 razlogov za obisk regije

Območje od Ptuja, preko Murske Sobote in Lendave do pokrajin Porabja, Őrséga ponuja številne  točke, vredne ogleda.

 

TRIP TIP:

 1. Grad na Goričkem
 2. Otok ljubezni Ižakovci
 3. Cerkev Gospodovega vnebovhoda Bogojina
 4. Grad Murska Sobota
 5. Dvorec Rakiča
 6. Expano
 7. Soboško jezero
 8. Bukovniško jezero
 9. Grad Negova
 10. Jeruzalem
 11. Gledališka dvorana Lendava
 12. Stolp Vinarium
 13. Vinarium Lendava
 14. Tropski vrt
 15. Grad Lendava

Streljaj od Madžarske meje:

 1. Jezero v vasi Csesztreg
 2. Tromejnik
 3. Atelje kiparja Istvána Szervatiusza in njegov spomenik junakom
 4. Jezero Vadása
 5. Grajski park Körmend

Namigi so le del bogatega nabora naravnih, kulturnih in ostalih točk, ki se nahajajo na slovensko-madžarskem območju in so zbrane v sklopu projekta Guide2visit.

Glavni cilj projekta GUIDE2VISIT je, da se območje projekta (na madžarski strani predvsem pokrajine: Porabje, Őrség, Göcsej, Hetés, na slovenski strani območja Lendave, Murske Sobote in Ptuja pozicionira, promovira in prodaja kot privlačno turistično destinacijo, ter da predstavi specifične elemente naravne in kulturne dediščine posameznih območij, in podpira to, da se razvijejo v enotno atrakcijo, v kompleksni produkt. Vse to lahko postane še bolj uspešno, če se poleg produktov pomembnega značaja, začnejo prodajati nadaljnji produkti, ki motivirajo potovanje oz. programski paketi, ki vsebujejo kombinacijo različnih produktov.

Območje projekta se do sedaj ne pojavlja kot enotna, skupna turistična destinacija, in zaradi tega je število turističnega obiskov in nočitev glede na turistični potencial nizko. Razlog tega je to, da manjkajo: sodelovanje med deležniki, programski paketi atrakcij/storitev, turistično pozicioniranje območja in skupni marketing.

Tako so projektni partnerji v projektu izvedli promocijo (sejmi, promocija na spletu, nagradne igre, QR kode, aplikacija, idr.) ter ostale aktivnosti, ki bodo pripomogle k prepoznavnosti območja: izgradnjo kolesarske poti, izobraževanje lokalnih vodnikov, infokartice, doživljajske kartice, usmerjevalne table na avtocesti, idr.

——————————————————————-

Objava je nastala v okviru projekta Guide2Visit, ki se izvaja v okviru Programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Madžarska, s sofinanciranjem Evropskega sklada za regionalni razvoj.