Uži(va)j lokalno!
S projektnimi partnerji razvijamo vodilne produkte regije: kruh, med, jabolka, buče, mleko in mineralno-termalno vodo. Gradimo slovensko – avstrijsko sodelovanje pri razvoju nepozabnih turističnih doživetij Slovenskih goric, Podravja, Pomurja in avstrijske Štajerske.
Kuhajte z nami z enim od vodilnih produktov regije.
Sestavine:
- 500 g jabolk
- 20 g masla
- vanilijev sladkor
- cimet
- rozine
- 200 g sladke smetane
- 200 g skute
- 200 g sira maskarpone
- sladkor v prahu
- 3 dl mleka
- kakav v prahu
- baby piškoti
- riž
Postopek:
Jabolka olupimo in narežemo na majhne kocke. V loncu segrejemo maslo in na njem prepražimo jabolka. Dodamo vanilijev sladkor, cimet in rozine. Vse skupaj kuhamo 10 minut, nato maso ohladimo.
V posodi zmešamo stepeno sladko smetano, skuto, maskarpone in sladkor v prahu. Mleko segrejemo in vanj vmešamo kakav. Počakamo, da se ohladi. Piškote pomočimo v kakav in položimo v kozarce. Obložimo z jabolki in kremo. Postopek še enkrat ponovimo.
Po vrhu potresemo kakav in tiramisu dobro ohladimo.
Projekt FLAGSHIP PRODUCTSje sofinanciran s strani Evropske unije, Evropskega sklada za regionalni razvoj, programa sodelovanja Interreg V-A Slovenija – Avstrija 2014-2020.