Kariera v turizmu

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je v sodelovanju s Slovensko turistično organizacijo, 15. februarja predstavilo nov portal Kariera v turizmu: https://www.karieravturizmu.si/sl

Portal so prvič predstavili na sejmu Alpe-Adria. Z njim vabijov se k spoznavanju poklicev v gostinstvu in turizmu, na enem mestu pa združuje tudi vse informacije o spodbudah in štipendijah, ter prostih delovnih mestih. Prav tako pa vključuje še koledar dogodkov, sejemske prireditve in tekmovanja. Gre namreč za eno osrednjih točk nacionalne partnerske kampanje, katere namen je dvigniti ugled poklicem v gostinstvu in turizmu ter povečati zanimanje za ustvarjanje kariere v turizmu.

Kot je poudarila direktorica Slovenske turistične organizacije, mag. Maja Pak, je želja, da se v slovenskem turizmu ustvarja višja vrednost z butičnimi in avtentičnimi zgodbami, kot jih gostje ne morejo doživeti nikjer drugje. Tovrstnih doživetij pa seveda ni moč ustvarjati brez zagnanih in motiviranih ljudi, ravno s portalom pa želijo takšne poklice približati širši množici.

STO je s promocijo poklicev v turizmu pričela že v lanskem letu skupaj z raznimi partnerskimi institucijami. Na TikTok profilu @turizemjezakon na zabaven in poučen način predstavljajo različne poklice. Objave so se izkazale kot zelo dobre, saj so v lanskem letu zbrali kar 2,3 milijona ogledov.

Vabljeni ste k odkrivanju spletnega mesta na povezavi: www.karieravturizmu.si

Zato vabljeni da SKUPAJ USTVARJAMO DOŽIVETJA.