5. junij 2021 ob 10:00

Sprehod ob glasbi: ?̂???

Vabljeni na sobotni Sprehod ob glasbi v mestno jedro. Dopoldne vam bo polepšala skupina ?̂???.
Êdna (prekmurski izraz za ENA) predstavlja pet glasbenih svetov, združenih v edinstveno celoto, ki jo povezuje neverjetna glasbena kemija in strast umetniškega ustvarjanja. V svojem slogu preoblačijo tradicionalno z mešanico svetovne glasbe, jazz kabareta, swinga, latino ritmike, popa. Zgodba Êdne se piše od leta 2014, ko je izšla Tjašina zgoščenka Edno takšo bi rad. Mlade glasbenike je navdušila stara glasbena zapuščina s področja Prekmurja in Porabja.
Ljudske pesmi v njihovi izvedbi dobijo novo unikatno preobleko. Osrednja tema v izbranih pesmih je ženska, zlasti pesmi ponujajo uvid v njen položaj v družbi v preteklosti, predvsem v smislu spoznavanja in razumevanja medosebnih odnosov.
Êdna se je predstavila v slovenskem paviljonu na svetovni razstavi EXPO v Milanu, nastopila na 27. Mednarodnem festivalu noči v Stari Ljubljani, Jenamena festu v Črenšovcih, festivalu Godibodi in večkrat tudi v Porabju in v Avstriji. Je nagrajenka razpisa Ljudska je kul 2016 (JSKD RS). 2019 v oktobru je izšla njihova prva zgoščenka Ajnc, cvaj, draj.
Vabljeni na Sprehod ob glasbi, po Slovenski ulici, pred Hranilnico prekmurskih dobrot.

Cvetkova ulica 1, 9000 Murska Sobota, Slovenija