Christmas time in Murska Sobota 2018

Z Mikloševim senjon, otvoritvijo drsališča in prižigom prazničnih lučk smo v Murski Soboti začeli Praznični december v Soboti 2018.

Letos prvič smo vsak petek in soboto ob 18.00 organizirali koncerte. Tako so na odru ob drsališču, ki je to zimo postavljeno na novi lokaciji, ob občinski zgradbi, na Drevoredu Martina Luthra, nastopili: Moirissimo, Noreia, Cafe Mezclado, Suha Južina Band, Eroplan Jazz Band, Ivana Galić & band, Čuki, The Swingtones, Prašnati.

Da je bilo na koncertih še bolj prijetno so poskrbeli gostinci v hiška s praznično kulinarično ponudbo. Vse dni v decembru so bile ob drsališču tri hiške s ponudbo.

V času Božičnega sejma (od četrtka, 20. decembra do sobote, 22. decembra) je lokacija še posebej oživela. Na sejmu so vsak dan, na 25 stojnicah, svoje izdelke prodajali rokodelci. Dodatno so obogatile ponudbo še tri hiške in kamion s kurtoš kalačem.
Ravno tako bogat je bil vse tri dni program na odru, saj so v četrtek prizorišče napolnili otroci iz Vrtca Murska Sobota z lučkami, ki so z dvema zborčkoma tudi zapeli.Tako je v treh popoldnevih na odru stalo 170 otrok iz Vrtca Murska Sobota in Osnovnih šol Murska Sobota. V petek je z najmlajšimi zaplesala in rajala Miša Zečević. V soboto, 21. decembra je ves dan potekala animacija na ledu, v Pravljični deželi so večkrat v tednu pred božičnimi prazniki knjižničarke Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota prebirale pravljice. Najmlajše pa je zagotovo najbolj razveseli prihod dedka Mraza s spremljevalci s kočijo in konji. Vsak dan se je dogodka udeležilo najmanj 800 ljudi.

Praznični december v Murski Soboti smo zaključili s silvestrovanjem na prostem. Ob 17.00 so rajali malčki s plesnim učiteljem, ob 22.00 pa so nas na odru zabavali skupina Tropik, Mišo Kontrec s skupino, Romano Glauso. Jasno nebo pa je pripomoglo k temu, da je ognjemet pričaral poseben vstop v leto 2019.
Živahno pa je v mestu tudi v letu 2019. Drsališče je namreč odprto še do 24. februarja, vsak dan med 10.00 in 22.00, ob drsališču pa na voljo dve gostinski hiški in kamion s kurtoš kalačem.