Praznični december v Soboti 2018 več kot uspel

Z Mikloševim senjon, otvoritvijo drsališča in prižigom prazničnih lučk smo v Murski Soboti začeli praznični december v Soboti 2018.
Letos prvič smo vsak petek in soboto ob 18.00 uživali ob koncertnih nastopih. Tako so na odru ob drsališču, ki je to zimo postavljeno na novi lokaciji, ob občinski zgradbi na Drevoredu Martina Luthra nastopili: Moirissimo, Noreia, Cafe Mezclado, Suha Južina Band, Eroplan Jazz Band, Ivana Galić & band, Čuki, The Swingtones, Prašnati.

 

Da je bilo na koncertih še prijetneje, so poskrbeli gostinci v hiškah s praznično in dišečo kulinarično ponudbo. Vse dni v decembru so bile ob drsališču postavljene tri hiške.
V času Božičnega sejma (od četrtka, 20. decembra, do sobote, 22. decembra) je lokacija še posebej oživela. Na 25-ih stojnicah so svoje izdelke vsak dan prodajali rokodelci, ponudbo pa so dodatno obogatile še tri hiške in kamion s kurtoš kolačem.

V času sejma je bil bogat tudi odrski program, saj so v četrtek prizorišče z lučkami napolnili otroci iz Vrtca Murska Sobota in zbrane navdušili z dvema zborčkoma. Na odru je tako v treh popoldnevih stalo 170 vrteških otrok in murskosoboških osnovnošolcev, katerim smo poklonili rdeče božičkove kapice. V petek je z najmlajšimi zaplesala in rajala Miša Zečević. V soboto, 21. decembra, je čez dan potekala animacija na ledu, v Pravljični deželi pa so knjižničarke Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota večkrat pred božičnimi prazniki prebirale pravljice. Najmlajše je zagotovo najbolj razveselil prihod dedka Mraza s spremljevalci s kočijo in konji. Dogodka se je vsak dan udeležilo najmanj 800 ljudi.

 

Praznični december v Murski Soboti smo zaključili s silvestrovanjem na prostem. Ob 17.00 so s plesnim učiteljem rajali malčki, ob 22.00 pa so nas na odru zabavale skupine Tropik, Mišo Kontrec z bandom in Romano Glauso. Jasno nebo je pripomoglo k temu, da je ognjemet pričaral poseben vstop v leto 2019.
V mestu pa je živahno tudi v začetku leta 2019 – drsališče je namreč odprto vsak dan med 10.00 in 22.00 vse do 24. februarja, ob njem pa so še zmeraj na voljo dve gostinski hiški in kamion s kurtoš kolačem.