24. april 2019 ob 20:00

17. Festival Delu čast in oblast 2019

DELU ČAST IN OBLAST
24.4 – 27.4.2019

Pred prvomajskimi prazniki MIKK Murska Sobota pripravlja tradicionalni festival »Delu čast in oblast«, ki bo letos 17. zapovrstjo.

MIKKov klubski prostor

Vstopnina (koncertni del):
petek, 26. april – 5 eur
sobota, 27.april -5 eur
Festivalska vstopnica – 8 eur

Vstopnice so v prodaji v MIKKovi kavarni. Na ostale dogodke v sklopu festivala je vstop brezplačen.

_______________________
Sreda, 24.4.2019
●Filmski večer

20.00 Gimme Danger (2016, režija: Jim Jarmusch, glasbeno dokumentarni film)

Konec šestdesetih let je mali bend iz Michigana kot komet priletel na glasbeno sceno in s silovitim, agresivnim rock’n’rollom napadel občinstvo, ki se je celo desetletje mariniralo v tedaj že nekoliko blazirano postani hipijevski subkulturi. Eksplozivni, kot elastika prožni in vedno duhoviti motor skupine, legendarni Iggy Pop, nas skupaj s kolegi popelje po poteh in stranpoteh benda, ki je zasejal seme punka in alternativnega rocka, Iggyjev dolgoletni prijatelj in sopotnik Jim Jarmusch pa njihovo pripoved podpre z zabavno mešanico raznovrstnega avdiovizualnega gradiva.

Jarmuschev duhoviti, nalezljivo fanovski dokumentarni poklon eni najbolj vplivnih rock skupin vseh časov, The Stooges, je svetovno premiero doživel na festivalu v Cannesu.

Četrtek, 25.4.2019
● Otvoritev pregledne razstave
“Delavsko gibanje skozi čas”
18.00
Vstop prost

Petek, 26.4.2019
● Koncert
22:00

Kiki (Krog)
Kristjan Kuhar, ki ustvarja pod imenom Kiki je mladi raper iz Kroga. Že pri svojih sedemnajstih letih je izdal prvi samostojni album z naslovom “Raperski kroug”. Takrat je bil najmlajši raper v Sloveniji, ki je izdal svoj samostojni izdelek. Od prvega albuma, ki je bil izdan decembra 2011 je minilo nekaj več kot sedem let. Gre za dolgo dobo, vendar v tem času mikrofona ni odložil na stran. Glasba predstavlja pomemben del življenja mladega prekmurskega raperja, saj kot sam pravi “skozi njo izraža svoja čustva in misli”, prav tako pa v svojih avtorskih skladbah predstavlja sebe ter kritično opisuje svoj pogled na družbo, politiko in druge aktualne družbene teme.
Na novem albumu z naslovom “V svojon svejte” najdemo trinajst avtorskih skladb. Za glasbeno podlago je poskrbel Martin Jerebic – “Mrkeči zvoki”. Skupni izdelek pa je nastajal nekaj več kot dve leti. Album “V Svojon Svejte” je dostopen na vseh streaming platformah in v fizični obliki kot CD. Na odru se mu bo pridružil Beno (Beno Hozjan), ki bo na back vokalu pomagal Kikiju, bo pa tudi predstavil nekaj svojih komadov z nove plate ter tudi nekaj starejših. Martin Jerebic aka Mrkeči Zvoki prekmurski hip hop producent bo skrbel za beate v ozadju kot DJ.

Triiiple & Major Beck (3320) (Velenje) & ZIEBANE
Po 9 letih od solo albuma prerod010 (2010) in 3320 albumom (2013) se Triiiple vrača z svežim 3 solo albumom Trojni, izdelek vsebuje 14 novo za pečenih komadov, kjer se za vsakega najde nekaj, kot gosti sodelujejo na albumu tudi:Nemir Tadija, Zlatko, Mrigo, Drill, Major Beck, Klemen Klemen, U-Kan, Scratch, Ziebane, Kremi, in Marko Ochko. Album je produciral Mentaly ill.

Sobota, 27.4.2019
● Koncert
22:00

❗️Sobotni koncert je del serije koncertnih dogodkov Scena podpiše in je poklon glasbenih zasedb in producentov Radiu Študent, ki že 50 let goji in podpira domačo neodvisno in alternativno glasbeno sceno. Nazdravite z vašim najljubšim breznagobčnim radiem na koncertih po Sloveniji ter 9. maja na Velikem koncertu v Križankah v Ljubljani.

OMEGA SUN (Koper)
Omega Sun so dali naslov svojemu prvemu studijskemu albumu Opium For The Masses. Na albumu se gibljejo med stoner rockom in heavy doomom na vseh šestih skladbah. V besedilih se ukvarjajo z vprašanji drog, vere in človeških odnosov. Naslov albuma je metafora za vse, kar izpira možgane sodobne družbe.

Skupina je posnela album v Ostudiju 6 v Novi Gorici, pri čemer je Cigo delal kot producent. Zelo so si prizadevali, da bi zvok čim bolj približal tistemu, kar nam predstavljajo v živo. Opium For The Masses se priporoča tistim, ki imajo radi Kyuss in Unida, Soundgarden, Nebula itd. Omega Sun imajo še eno posebnost: njihov retro nas ne ponese v sedemdesta leta, ampak v devetdeseta.

Nikki Louder (Kamnik)
Nikki Louder je kaotični noise rock trio iz okolice Kamnika, ki ima za sabo preko 150 koncertov širom bivše Jugoslavije, kot tudi več turnej po srednji Evropi in Veliki Britaniji. Nikki Louder si po svojih štirih dolgometražnih ploščah za svoje intenzivno, kaotično in hrupno muziciranje upravičeno zaslužijo naziv prvaki slovenskega hrupnega rocka. Skupino oblikuje udarnost in brezkompromisnost – poslušalca rešetajo s hitrimi in surovimi rafali energije, ki surfa na razbijaškem bobnanju in kitarskem hrupu, ter ki v melodičnih preobratih le za trenutek zastane, zgolj kot kratek predah pred ponovnim skokom v novo zvočnike parajočo nevihto. Raztrgani vokali, ki se nenehno sprehajajo po tanki meji artikilacije in kričanja, še dodatno začinijo in čudovito povežejo celotno sliko. Nikki Louder ponujajo kaotično hardcore/math-core/noise izkušnjo, ki pa kljub združevanju številnih raznovrstnih vplivov zveni kompaktno in zaokroženo. In to je odlika velikih bendov. Impresivno

Trubarjev drevored 4, Murska Sobota, Slovenija