23. julij 2021 ob 21:00

Alternativna godba: BALLADERO (Slo)

Petek, 23. julij 2021
Grajsko dvorišče ob 21.00
Vstopnina: 5€
__________________
?????????? se po dvoletnem premoru znova vrača v Mursko Soboto!
➡︎Po dveh uspešnih albumih Club Deuce in Perfect You, napoveduje svoj tretji studijski album in dviguje tempo z izdajami singlov. Medtem, ko ob imenu Balladero v ušesih še vedno odmeva predvsem najbolj predvajana skladba leta 2016 na Valu 202- Zlati časi, je Balladero izdal številne nove – Še živim (2019), ki je nastala v sodelovanju z Jadranko Juras, Ponesi me (2020), Drugačen svet (2020) v sodelovanju z Žanom Serčičem. Letošnje leto pa osvežuje s spomladansko nabrito rokersko Najina in povsem novim, poletno zapeljanim Potujem, pri katerih je znova sodeloval z mednarodno zasedbo pod vodstvom producenta in kitarista Uwe-ja Bosserta (Reamonn).
Balladero ob radijskih oddajah ostaja tudi koncertno aktiven. Maja je nastopil v oddaji Izštekani na Valu 202, kjer je z 12-člansko orkestrsko zasedbo (zgoščeno verzijo lanskega prestižnega gostovanja na festvalu Ljubljana s Slovenskim mladinskim orkestrom – SMO), bendom in številnimi gosti predstavil presek svoje raznolike glasbene poti. Po pestrem koncertnem poletju pa se bo letos širšemu občinstvu predstavil tudi v finalu Slovenske popevke s skladbo Marelice. Balladera sicer ob polnokrvni odrski izvedbi krasijo skladbe, ki imajo svoj unikaten karakter, od razigranih popevk, do zasanjanih balad, udarnih rokerskih rifov in pop “poskočnic”.
Tokrat z bendom v živo tudi posebni gost na harmoniki, vrhunski akademski glasbenik, diplomant Kraljeve Akademije v Londonu – Amadej Herzog.
Dominik Bagola Balladero – klavir in vokal, Boštjan Gradišek – bobni, Nace Jordan – bas kitara, Martin Lunder – električna kitara in Amadej Herzog – harmonika.
___________
* Projekt Alternativna godba je podprt s strani Ministrstva za kulturo RS
* Dogodek bomo izvedli v skladu z ukrepi in napotki NIJZ.

Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota, Trubarjev drevored, Murska Sobota, Slovenija